Renovacija: šiemet patvirtinti 25 projektai

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas teigia, kad kitąmet bus užbaigti „visi 141 objektai pagal senąją renovacijos programą“. Be to, dar per 80 namų šiemet renovuojama pagal Vidaus reikalų ministerijos administruojamą programą.

„Naujoji programa taip pat pradeda įsivažiuoti. Apsisprendusių bendrijų turime 58. Jau patvirtinti 25 investiciniai projektai“, – sakė aplinkos ministras.

„Be to, jau atlikti reikalingi žingsniai, leidžiantys renovacijai greičiau prasidėti tuose namuose, kur butų savininkai yra ne privatūs asmenys, o savivaldybė“.

Frakcijos nariai domėjosi, ar numatoma kompensuoti techninių projektų rengimo ir kitas išlaidas. Ministras užtikrino, kad investicinio projekto bei techninio projekto parengimo, administravimo, techninės priežiūros išlaidas pagal naujausią tvarką ketinama kompensuoti ne mažiau kaip 50 proc., be to, tikimasi, kad kompensavimo tvarką pavyks padaryti dar palankesnę.

Aplinkos ministerija parengė Vyriausybės nutarimo projektą, kur numatyta didžiausia galima kompensacija siekia net 100 proc. „Tačiau jei procesas nesibaigia rangos sutartimi, kompensacija neskiriama“, – sakė G. Kazlauskas.

Lietuvoje senos statybos nerenovuotuose namuose gyvena net 1,64 milijono gyventojų.


Šiame straipsnyje: renovacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių