Rekomenduojama paremti atleistuosius „Snaigės“ darbuotojus

Europos Komisijos nuomone, dėl ekonominės krizės iš darbo atleistiems „Snaigės“ darbuotojams turėtų būti suteikta finansinė parama.

Pirmadienį Europos Komisija (EK) paskelbė komunikatą, kuriuo patvirtino, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pateikta paraiška atleistiesiems ,,Snaigė“ darbuotojams remti atitinka visus keliamus reikalavimus, norint gauti Europos prisitaikymo prie globalizacijos padarinių fondo (EGF) paramą.

„Tai yra tik tarpinė stotelė. EK paskelbtas komunikatas mus džiugina, nors tai dar nereiškia, kad parama jau yra skirta. Galutinį sprendimą dėl Globalizacijos fondo finansinės paramos skyrimo priims Europos Parlamentas ir Taryba“, - pranešime spaudai cituojama Europos Sąjungos struktūrinės paramos departamento direktorė Nijolė Mackevičienė.

Paraiškoje numatyta suma siekia beveik 1,4 mln. litų, iš kurių 65 proc. yra EGF parama. Šia parama galės pasinaudoti 480 atleistųjų iš ,,Snaigės“ darbuotojų ir jos tiekėjų.

Tai būtų jau antroji įmonė gavusi EGF paramą. Pirmieji EGF fondo paramą gavo bankrutavusios bendrovės „Alytaus tekstilė“ darbuotojai. 

Ministerija yra pateikusi dar tris paraiškas Europos Komisijai, kuriose prašoma suteikti finansinę paramą žmonėms, atleistiems iš pastatų statybos, baldų gamybos, drabužių siuvimo įmonių.

Fondo lėšomis galima remti ieškančių darbo asmenų profesinį mokymą, subsidijuoti labiausiai pažeidžiamų asmenų, kuriems sunkiausia įsidarbinti, užimtumą ir teikti įvairias paslaugas ieškant darbo.

Globalizacijos fondo paramos gali prašyti ne tik nuo globalizacijos padarinių, bet ir dėl pasaulio finansų bei ekonomikos krizės nukentėjusių įmonių darbuotojai. Tai atvejais, kai iš įmonės atleidžiama ne mažiau kaip 500 darbuotojų per 4 mėnesius arba kai iš vieno sektoriaus atleidžiama mažiausiai 500 darbuotojų per 9 mėnesius. Išimtinais atvejais atleistųjų skaičius gali nesiekti 500, kai atleidimai iš darbo smarkiai paveikia užimtumo lygį ir vietos ekonomiką.


Šiame straipsnyje: Snaigėdarbuotojaiparama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių