Reabilituokime „proletariškas“ profesijas!

Grįžti į straipsnį

akcizus pakele

akcizus pakele portretas
Tik todel, kad politiku giminaiciai per mazai uzdirbdavo is kontrobandos.

Jūros Radijas

Jūros Radijas portretas
Nuostabus, labai prasmingas straipsnis. Labai dėkoju Jums Vitalijau už jį. Manau, kad "darbininkiškų" profesijų nera ko gėdytis, turiu omeny ypač vyrams. Tikra gėda kai būtybė su kelnėm net namie čiaupo negali sutaisyti, nežino už kurio galo čiupt plaktuką ar lituoklį:-)))Pažiūrėkite ir į mūsų televiziją, kokius "talentus" ji "auklėja"? Tik "tirli-pirli" ir "šokiai-pokiai". Tiek "dainininkų" ir "šokėjų" Lietuvai tikrai nereikia. Tarsi beveik visus dabartinius jaunuolius ir merginas kamuoja garbės troškimas ir vilioja lengvo uždarbio kvapas. Neskaitau įvairių viktorinų, proto mūšių, tai tikrai reikalingi dalykai, bet kur programos, kur rodo jaunuosius laivų, lėktuvų modelistus, radijo konstruktorius? Anksčiau populiarizavo, jaunimas domėjosi. Ačiū Dievui, kad tokių "samodelkinų" net ir dabar, šiolaikiniame vartotojų ir pigių pramogų mėgėjų pasaulėlyje, dar yra ir jie niekur neišnyko. Viskas prasideda nuo jaunų dienų. Juk tai mūsų ateitis, busimų specialistų kalvė. Ai, supratau, kokį atsakymą galiu gauti iš oponentų - nesivarkite, to tikrai nereikia, kinai jau seniai viską sukūrė ir platina savo "šedevrus" per stambius prekybos centrus. Bet reikia suprasti, kad mūsų žmonės gabesni už kinus (kurie tik prisipirko technologijų iš JAV, ES ir Rusijos), o ir musiškių darbo kokybė irgi aukštumoje...

Teisingai

Teisingai portretas
Kas nori gyventi iš finansinio sektoriaus, privalėtų misti pinigais. Normalaus maisto tokiems nereikia.

jole

jole portretas
teingai uzrasete straipsnio pavadinima, saudu ir pikta , uz daugeli sukciu , socialine nelygybe net tarp ubagu. nemanykit ,komunizmo nenoriu. tiesybes .

gedas

gedas portretas
Kas nesusidūrė su realia padėtimi pramonėje, tas net nežino, kad kvalifikuotam jaunam specialistui nėra nė menkiausios būtinybės emigruoti. Rimtą šiuolaikinę įrangą įvaldžiusių darbininkų atlyginimas seniai siekia kelis tūkstančius litų.Gerai butu..Tai kad nemoka, pons Vitalijau, jei taip butu, nieks nevaziuotu is lietuvos.

šiaip

šiaip portretas
pritariu, jog reikia gaivinti profesinį išsilavinimą ir jam skirti kuo daugiau dėmesio. pats esu universiteto darbuotojas ir negaliu žiūrėti į tai, kaip universitetas valstybė lygiu yra verčiamas profke. tokiu tempu po dvidešimties metų būsime mūrininkų tauta, nes universitetus baigs siauro profilio darbininkai. toks scenarijus neabejotinai lemtų visos valstybės ekonominį ir kultūrinį nuosmūkį, kurio niekas negalėtų sustabdyti, nes tiesio gnebūtų tai sugebančių ir norinčių tai daryti žmonių, visi būtų programuotojai, kasininkai ir plytelių klijuotojai.

Gedui

Gedui portretas
ne visi iš LIetuvos važiuoja dėl to, jog negauna "kelių tūkstančių" atlyginimo. faktas tas, kad mes tam tikrose valstybėse galime gauti daugiau už tą patį darbą reiškia ne tik tai, kad nekvalifikuoti darbininkai skatinami emigruoti, bet tai vyksta ir su kvalifikuotais žmonėmis. Vilniuje geras programinės įrangos kūrėjas gali gauti dešimt ir daugiau tūkstnačių į rankas - tai yra REALUS atlyginimas. Keli tūkstančiai mokami neturintiems patirties ir nelabai ką mokantiems universitetų absolventams. Tačiau vakaruose už tą patį darbą jis gali gauti dvidešimt tūkstančių arba daugiau. taigi, "nepriteklius" yra labai, labai reliatyvus dalykas. kaltinti vien tik atlyginimus yra kvaila, nes kad ir kiek žmogus beturėtų, jis nori turėti daugiau. klausimas, kam jam to reikia, yra visai kitas ;)

H.

H. portretas
Nuo pat nepriklausomybės atkūrimo,daroma betvarkė.Griauti ,sunaikinti kiekvienas gudrus,o pastatyti,sukurti jau ir nėra nei proto ,nei iš ko. Leido išdraskyt,išvogt gamyklas,o dabar tiek metų nėra kur dirbt. Pradėjo veist pašalpinius ir iki šiolei. Penisijos irgi ne už darbą,bet už vaikus,kuriuos augina už pašalpas,už kažkokius mistinius nuopelnus. todėl jau dauguma susitaikė su tokia realybe ir dažnai labai naudinga.Jeigu esi remtinas,tau kompensuoja komunalinius mokesčius,užmoka už darželį,maitina mokykloje,tai naudingiau negu dirbt,be to nelegaliai uždarbiaut dar galima,jeigu nesi visiškas apkerpėjęs tinginys.

Tai va

Tai va portretas
Autorius rašo: "Ko gero, visi puikiai suprantame, kad pašalpa – tai laikina socialinės apsaugos forma, kuri negali tapti ilgamečiu pragyvenimo šaltiniu". Dirbu darbo biržoje ir galiu pateikti šimtus pavyzdžių, kai pusamžai vyrai ir moterys, neturi Sodros pažymėjimų, paskutinį kartą yra dirbę sovietmečiu ir praktiškai visą laiką gauna socialines pašalpas. Darbo biržoje jau pradeda lankytis ir jų vaikai. Nėra didesnės bausmės šiems žmonėms, kaip darbo pasiūlymas. Tačiau tenka pripažinti, kad didelė jų dalis yra tiek degradavusi, kad jų į darbą nepriims, niekas , niekada.

manau

manau portretas
juk kiekvienas žinome bent po kelis atvejus, kai pažistami žmonės naudojasi soc.pašalpomis - tai gyvena nesusituokę, tai gauna vokelius ir pan., o mes juos dar papildomai ir pinigeliais pamaloniname. Reiktų kokios anoniminės infolinijos, nes kiti viešai pranešti bijo.

R

R portretas
Kapitalistai proletarų labai bijo, todėl ir neruošia.

kaune

kaune portretas
arba gyvena nesusituoke,arba ,,susikombinave,, invalidumus.Taip,taip.....

to manau

to manau portretas
labai gera idėja, pasiūlykite tai soc.rūpybos skyriui.tegu kaip mokesčiuose įsiveda pasitikėjimo telefoną.nuostabi mintis

lietuvis

lietuvis portretas
lietuva yra archaiskiausia (atsilikus) pabaltijo salis, o lietuvis is prigimties-paklusnus darbinis arklys...jis begs, bet nekovos! todel ir tylesim.kol isdvesim , kaip benamiai sunys...visi tik komentaruose inkscia, o i mitinga neprikviesi! tauta verta valdzios, kuria pati issirinko!pasyvumas-blogiau isdavystes...:(((pensijas mazint per puse,algas iki 230lt.! VIS TIEK VYTAUTO DIDZIOJO ANUKAI TYLES!!! skubekit emigruot, nes laisvu plaunamu tualetu angluose mazeja!

stumbras

stumbras portretas
Jaunimui ieskanciam darbo patarciau isidarbinti (nusipirkti vieta )_: SODRA, DARBO BIRZA,SOCIALINIU ISMOKU SKIRSTYMO SKYRIUS ,MOKESCIU INSPEKCIJA,..ir kitus darbus kur gali kazka skirstyti,tikrinti.....ir t.t. Pats dirbau "proletariskus" darbus ir is patirties zinau -NEVERTA !

Pritariu

Pritariu  portretas
pilnai pritariu autoriui!!!Bet ir poziuris i valytojas, kiemsargis irgi zeminantis, nors visus darbus reikia dirbti ir uz oru atlyginima! Dabar ju darbas paverstas vergisku- plotai taip padidinti( nes juk jie turi uzdirbti savo virsininkams), kad sunku per diena apeiti, o jau sutvarkyti!? Is vis valymo irmu kurimas didele nesamone, is ko jie gyvena?-is tu paciu valytoju darbo!Cia yra didziausia nesamone!!!

NETIKIU

NETIKIU portretas
Ir viskas, kad čia su profkine profesija gali gerai uždirbti, netikiu ir viskas.Dėl valytojų, tai išviso tyliu, valiau 9 kiemus, uždirbdavai ant popieriaus 1800.Dirbu pas vokietį, uždirbu 850 Eu, ir dar duoda išeiginėms aameninėms išlaidoms.Vyras dirbo statybinėj organizacijoj, už dirbo 4 tūkst. litų, dabar dirba užsieny, uždirba 4 eu.Nu kitos tai nežinau, juk nei televizorių, nei dviračių, nei jokių apskritai gamyklų nėra.Draugė dirba gamyklėlej, kur apie 300 žmonių, tai 1000 uždirba, neaustinėse draugė uždirba apie 1200-1400, nu nežinau nežinau ir netikiu

kettest.lt

kettest.lt portretas
Yra niuansas, kurio autorius nepastebi (matyt, trukdo aukštasis išsilavinimas:)): tie spiečiai teisininkų-dizainerių-vadybininkų didėja todėl, kad vis daugiau padaro mašinos, o darbininkų reikia vis mažiau. Nebereikia ŽMONIŲ, kokią profesiją jie besirinktų.

ji

ji portretas
man patiko tavo isdestytos mintys, gryna teisybe cia surasei, proletariatai vienykimes !!!

ieskau darbo

ieskau darbo portretas
galiu plauti grindis, pageidaujamas atlyginimas-2000lt. i rankas per menesi.Aciu

Galerijos

Daugiau straipsnių