R.Dagys: ES reikalingi kompleksiniai socialiniai sprendimai

Seimo socialinių reikalų komiteto pirmininkas Rimantas Jonas Dagys išreiškė viltį, kad ES, išmokusi finansų krizės pamokas, sutelks dėmesį į socialinę sferą ir sukurs efektyvius visos ES mastu veikiančius socialinius sprendimus.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai priklausantis parlamentaras sakė, kad kol kas koordinuota politika socialinėje srityje ES pasigirti negalėjo, kadangi ši sritis tarsi palikta narių valstybių rūpesčiui.

„Tai nenaudinga tokiai valstybei kaip Lietuva. Turtingesnės šalys iš mūsų periminėja darbo jėgą, mums palikdamos socialinę naštą, tačiau galiausiai kylančios socialinės problemos vis viena turės būti sprendžiamos ES mastu. Todėl kompleksinis solidarus vystymasis yra būtinas“, – spaudos konferencijoje teigė R. J. Dagys.

Rimantas Jonas Dagys taip pat sakė esąs patenkintas Trišalės tarybos modelio veikimu Lietuvoje. „Trišalės partnerystės mechanizmas išlaikė išbandymą krize. Turime padaryti jį dar labiau gyvybingą, šį modelį papildant ir plečiant. Kuo platesnis nevyriausybinio sektoriaus dalyvavimas buvo ir tebėra mūsų prioritetas, ir optimalu būtų šį dalyvavimą skatinti ne išrandant naujus, o stiprinant esamus gyvybingus bendradarbiavimo mechanizmus“, – teigė Seimo narys.

Šiandien Seime vykstančioje Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto (EESRK) bei Lietuvos Respublikos Seimo surengtoje konferencijoje „Krizės poveikis užimtumui Baltijos valstybėse“ diskutuojama apie nuosmukio poveikį socialinei sferai, aptariamos kovos su krize priemonės. Tai trečioji konferencija, įgyvendinant EESRK regioninę iniciatyvą, skirtą Baltijos valstybėms. Konferencijoje be aukštų Lietuvos pareigūnų dalyvauja kolegos iš Baltijos šalių ir ES institucijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių