„Ranga IV“ žada bylinėtis, „Nukem“ toliau žarsto priekaištus

Pagrindinė projektų Ignalinos atominėje elektrinėje (IAE) rangovė Vokietijos kompanija "Nukem Technologies" nesiliauja kartoti, kad darbai branduolinio kuro saugykloje B1 yra tęsiami, bet objektas toliau grimzta į teisinių ir statybinių ginčų liūną.

Iš objekto išstumta "Ranga IV" prabilo apie ketinimus iš "Nukem" išsireikalauti apie 30 mln. litų, rašo "Verslo žinios".

"Ranga IV" savininkas Laimutis Pinkevičius patvirtino, kad bendrovė ketina kreiptis į Vokietijos arbitražą ir reikalauti ne tik jau anksčiau nurodytų 10 mln. litų, bet ir žalos, kurią "Ranga" patyrė dėl sutarties nutraukimo su "Nukem", atlyginimo.

L.Pinkevičiaus teigimu, maždaug 10 mln. litų "Nukem" liko skolinga "Rangai" už atliktus darbus ir prastovas, o bendrovei padaryta kita žala - dėl darbo netekusių žmonių, prastovų ir kitų nuostolių - gali siekti dar 20 mln. litų.

"Šiuo metu konsultuojamės su Londono teisininkais, išmanančiais britų teisę, pagal kurią sudaryta sutartis su "Nukem". Manau, kad šią savaitę gausime teisininkų išvadas ir galėsime imtis veiksmų", - sakė L.Pinkevičius.

"Nukem" "Verslo žinioms" neigė "Rangos IV" kaltinimus ir pareiškė abejojanti, ar ši bendrovė įvykdys savo grasinimą kreiptis į teismą.


Šiame straipsnyje: ranga ivNukem TechnologiesIAE

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių