„Ranga IV“ – užspeista į kampą

Verslininkui Laimučiui Pinkevičiui ir jo šeimai priklausančios statybų bendrovės "Ranga IV" restruktūrizavimo byla nutraukta. Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimas neskundžiamas, tad įmonė atsidūrė ant bankroto slenksčio.

Aukščiausiasis Teismas esą suabejojo, ar teisingai buvo sudarytas kreditorių sąrašas. Nagrinėjant bylą nustatyta, kad SEB bankas 2008 m. gruodžio dokumentuose nurodytas kaip 6,54 proc. reikalavimų turėtojas, o 2009-ųjų gegužę – jau 23,79 proc.
Be to, "Ranga IV" teismams nurodė, kad trišale sutartimi bendrovė "Upės centras" perėmė jos 20 mln. litų siekiančius įsipareigojimus bankui "Snoras" ir kad pati laidavo už jų vykdymą.

Tačiau nustatytu metu – 2009 metų vasarį – paskola nebuvo grąžinta ir "Snoras" pateikė ieškinį "Upės centrui". Apie laiduotojai "Rangai IV" iškeltą restruktūrizavimo bylą "Snoras" teigė nežinojęs ir pareikalavo visų skolininkių grąžinti iš viso 31,5 mln. litų.
Pats L.Pinkevičius savaitgalį sakė dar nežinantis, koks bus tolesnis įmonės likimas. „Dar nieko nežinau, esu ne Vilniuje, apie teismo sprendimą išgirdau tik iš jūsų, nutarties dar nemačiau, tai negaliu nieko komentuoti. Viso gero“, – dienraščiui tepasakė verslininkas.

"Rangos IV" restruktūrizavimo bylai priešinosi ir Vilniaus apskrities Valstybinė mokesčių inspekcija. Inspekcijos atstovai teismams teigė, jog jai restruktūrizavimo plano projektas buvo pateiktas likus dviem darbo dienoms iki įmonės kreditorių susirinkimo, nors inspekcija prašė pateikti projektą likus dešimčiai dienų.

Vėliau VMI balsavo prieš "Rangos IV" restruktūrizavimo projektą, nurodžiusi, kad jis pažeidžia jos teises. Restruktūrizavimo byla "Rangai IV" iškelta pernai.

Beje, jei „Ranga IV“ bankrutuotų, veikiausiai dar ilgiau užsitęstų ir taip jau vėluojančios Ignalinos branduolinio kuro saugyklos statybos.
Pasak Aukščiausiojo Teismo nutarties, "Ranga IV", atsidūrusi sunkioje finansinėje situacijoje, į restruktūrizavimo planą atsisakė įtraukti 81 mln. litų vertės branduolinio kuro saugyklos Ignalinos atominėje elektrinėje sutartį, nes ją laiko komercine paslaptimi.


Šiame straipsnyje: ranga ivPinkevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių