„Ranga IV" neatsiskaito su subrangovais

Senkant kantrybei dėl uždelstų atsiskaitymų nekilnojamojo turto rinkoje, kai kurios bendrovės gali imtis kraštutinių žingsnių išsireikalauti pinigus.

Paprastai vengiantys viešai atskleisti tarpusavio skolas, verslininkai dabar ima kalbėti atvirai. Kelis mėnesius milijoninės sumos už atliktus darbus negaunanti įmonė „Montuotojas" teigia svarstanti galimybę inicijuoti vienos iš didžiausių šalies statybų įmonių - „Ranga IV" bankrotą, praneša LTV „Panorama".

Įmonės „Montuotojas", kurią „Ranga IV" nusamdė montavimo darbams, vadovo Alfonso Jaro teigimu, už atliktus darbus jau gegužę ėmė strigti atsiskaitymas.

Pasak „Montuotojo" vadovo, iki šios dienos „Ranga IV" nesumokėjo arti 4 mln. litų, o pradelsti įsiskolinimai esą viršija 1,5 mln. litų.

„Tą klausimą būtų galima išspręsti derybų metu, susėdus, sudarius mokėjimo grafiką, turint tam tikrus garantus, bet iš „Rangos IV" pusės mes tokio noro visiškai nejaučiame. Užuot susikvietę mus ir susėdę už bendro stalo, jie bando tokius raštelius rašinėti, kad viskas sklandžiai vyksta. Jeigu artimiausiu metu „Ranga IV" nesiims jokių veiksmingų priemonių, mes jiems skelbsime bankrotą", - sako A.Jaras.

Kita vertus, subrangovai sako suprantantys, jog bankrotas jiems sunkiai padėtų atgauti nesumokėtas lėšas.

„Ranga IV" nemažą sumą skolinga ir įmonei „Hrono fasadai", kitiems subrangovams. Tačiau „Rangos IV" vadovas aiškina, kad daugelis nekilnojamojo turto bendrovių dabar vėluoja viena kitai sumokėti, o „Ranga IV" dirba stabiliai, todėl su visais bus atsiskaityta.

„Dirbti mes galime, turime pakankamai didelį potencialą. Tai yra žmogiškieji ištekliai, įmonės vardas, reputacija, istorija, ir mes esame iš tų nedaugelio statybos įmonių Lietuvoje, kurios turi suplanuotus darbus kitiems metams ir netgi pasirašytas sutartis", - tikina Darijus Jasas, „Rangos IV" generalinis direktorius.

Šaltiniai teigia, kad „Rangos IV" grupę slegia ir skolos bankams, kurių mokėjimą sunkina sulėtėjęs nekilnojamojo turto pardavimas. Vien Vilniaus Perkūnkiemyje neparduota per 200 butų. Tiesa, anksčiau parduota beveik 1700. Visos „Rangos IV" grupės prezidentas Laimutis Pinkevičius teigia, kad įmonės atsiskaitymus veikia negrąžinamos skolos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių