R. Žemaitaitis: AE nestatančiai Lietuvai vertėtų tartis su kaimynėmis

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis siūlo, kad Lietuvai nestatant naujos atominės elektrinės Visagine, Vyriausybė tartųsi su naujas branduolines jėgaines šalia Lietuvos statančiomis Rusija ir Baltarusija. Jis sako, kad jei naujos AE projekte neliktų lenkų ir estų, jos iš viso nereikia statyti.

„Jeigu mes neturime partnerių - lenkų, estų, tai aš siūlau iš vis net nepradėti šito (elektrinės - BNS) projekto ir net nedaryti, nes Lietuva paprasčiausiai finansiškai nebus pajėgi tą patempti. Tai gal geriau tada sėsti su baltarusiais, rusais, ir žiūrėti, ką jie ten iš tikrųjų daro nedaro, ar tą atominę elektrinę stato, žiūrėti, koks galingumas. Nes dabar mes žinome (apie statybas šiose šalyse - BNS) tik iš kalbų, iš žodžių. Blogai yra tai, kad per paskutinius ketverius metus dabartinė valdžia sulaužė visus normalius šiltus santykius tiek su Lenkija, tiek su Rusija. Įsivaizduokite, jei Lenkijos valstybė nenori su mūsų pareigūnais bendrauti, Rusija irgi atsisako. Tai yra visiškai nenormali situacija“, - radijo stočiai „Laisvoji banga“ ketvirtadienį sakė R.Žemaitaitis.

R.Žemaitaitis teigė, kad Lietuvoje yra per daug „rusofobų“ ir nereikia vengti kalbėtis su Rusija.

„Pas mus Lietuvoje tų rusofobų yra tiek daug, ir (teigiama - BNS) kokie mes esame blogiečiai. Pirmiausia, reikia žiūrėti savo valstybės interesų. Lietuva nėra konkurencinga, žmonės neišgyvena, nes energetika, šildymas, kiti patarnavimai šiandien Lietuvoje yra daug brangesni negu kitose Europos Sąjungos valstybėse narėse“, - kalbėjo R.Žemaitaitis.

Anot jo, nestatant atominės jėgainės, Lietuvai tektų remtis importu ir žaliąja energetika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Štai ir lenda rusų interesai!

NUVA

NUVA portretas
Viskas aisku kas finansuoja paksinius ir sita iskrypeliu uztareja.

perlai pono Ž.

perlai pono Ž. portretas
Premjeras Andrius Kubilius yra „debilas“, o konservatoriams reikia „išspardyti šiknas“ ir „petelne“ išdaužyti snukius“. Tokius žodžius viešai bėrė ne Vyriausybės darbais nepatenkintas patvorės girtuoklis, bet Seimo narys „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių