R. Vaitkus: referendumą dėl VAE reikėtų rengti visose Baltijos šalyse

Visagine planuojama statyti nauja atominė elektrinė (AE) yra ne Lietuvos projektas, todėl būtų sąžininga referendumą rengti ir Latvijoje bei Estijoje, pareiškė bendrovės Visagino atominė elektrinė (VAE) vadovas.

„Mūsų šalies referendume buvo nuspręsta tik dėl mūsų pozicijos, bet tai nėra mūsų projektas – tai nusprendė trijų šalių ministrai, tai regioninis projektas ir būtų sąžininga, kad referendumas būtų vykdomas visose trijose šalyse“, - energetikos konferencijoje Vilniuje trečiadienį sakė Rimantas Vaitkus, rašo portalas ekonomika.lt.

Spalio 14-ąją įvykusiame referendume „taip“ naujos AE statybai pasakė 34,09 proc., „ne“ - 62,68  proc. balsavusių rinkėjų.

Lietuvos Vyriausybė planuoja pastatyti Visagine naują atominę elektrinę, kuri galėtų pradėti veikti 2020 metais. Šių metų gegužę patvirtintas Visagino AE koncesijos sutarties projektas, pagal kurį Latvijai tektų 20 proc. AE valdysiančios įmonės akcijų, Lietuvai - 38 proc., Estijai – 22 proc., o projekto strateginei investuotojai, Japonijos „Hitachi“ – 20 procentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
:))) cha cha cha , kaip ir sakiau arba tai durniu arba nusikalteliu gauja .

lietuvis

lietuvis portretas
gana svaistyt pinigus referendumam aiskiai buvo pasakyta kad vistiek bus statoma

rimas

rimas portretas
o latviams ir estams gal but ir dzin kad pas mus stoves ae juk ne ju teritorijoi ne jiems reikes atliekas saugoti
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių