R. Skyrienė: gąsdina naujos koalicijos pozicija dėl mokesčių

Pradėtos formuoti socialdemokratų, „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ koalicijos nuostatos dėl mokesčių kelia nerimo verslui, taip pat norėtųsi aiškesnių partijų nuomonių dėl atominės, euro įvedimo , sako Investuotojų forumo vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė.

„Gąsdina progresiniai mokesčiai - aišku, nesinorėtų, kad vėl pradėtų visą mokesčių sistemą versti ratais ir iš naujo kurti kažką. Bet bent jau iš socialdemokratų nuskamba labiau pamatuoti pranešimai, kad jie žiūrės, skaičiuos. Aš tikiuosi, kad bus žiūrima ir į verslo poreikius ir ekonominę logiką“, - BNS sakė R. Skyrienė.

Stambiųjų investuotojų asociacijos vadovė teigė, kad įmonėms norėtųsi ir aiškesnės partijų pozicijos dėl euro įvedimo.

„Gerai tai, kad praktiškai visi sako, kad mes turime laikytis Mastrichto kriterijų - tai reiškia, kad bent jau tokį protingą taupymo modelį pritaikys ir naujoji Vyriausybė. Tačiau mes galvojame, kad vistik turėtų būti pasakyta, kad mūsų tikslas yra euro įvedimas, žinoma, atsižvelgiant į egzistuojančias sąlygas. Tokios aiškesnės pozicijos dėl euro įvedimo norėtųsi. Pas mus nėra tokių tradicijų - tartis su bendruomene, žmonėmis - tos tradicijos turi atsirasti“, - sakė R. Skyrienė.

R. Skyrienė kalbėjo, kad keistai atrodo ir socialdemokratų pozicija dėl atominės.„Kartais labai keista - patį pirmą žingsnį dėl atominės žengė socialdemokratai - tuometinė Vyriausybė, vadovaujama Brazausko (mirusio socialdemokratų partijos lyderio Algirdo Brazausko - BNS). Labai keista, kad kai po truputį tampa kūnu, jie pradeda kalbėti, kad čia kažkas ne taip. Aš manau, kad greičiausiai bus diskutuojama ir toliau tas projektas eis. Galbūt žmonėms per anksti atidavė dėl jo balsuoti. Tiesiog dar gal jis buvo nepakankamai paruoštas“, - kalbėjo R. Skyrienė.

Anot jos, tokia koalicija, kokia yra formuojama, galėtų išlikti.„Bet ar ji bus patvari, priklausys nuo partijų asmenybių ir jų norų. Šios politinės partijos nėra visai panašios, tiek Uspaskichas save deklaruoja labiau į liberalų pusę, centro dešinės, Pakso partija - man nelabai aišku, ar jie centre, ar jie kur. Paprastai atsiranda nesutarimų, kai bandoma parengti programą ir visi bando savo pažadus, kuriuos davė, įjungti į programą. Bet sunku pasakyti, ar bus patvarumo - nesu politologas“, - sakė R. Skyrienė.

Investuotojų asociacija yra stambiausių investuotojų į Lietuvos ekonomiką asociacija, ji vienija daugiau nei 50 narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių