R. Kuodis siūlo neskubėti didinti minimalią mėnesio algą

Ekonomistas Raimondas Kuodis naujai šalies valdžiai siūlo vertinti šalies ekonomikos galimybes ir neskubėti didinti minimalios mėnesio algos (MMA).

„Vengrija padidino algas, neturėdama išteklių, ir dabar yra prastoje padėtyje. Reikia žiūrėti į realijas ir neskubėti“, - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas R. Kuodis.

Anot jo, kol didelė dalis minimalią algą oficialiai gaunančių šalies gyventojų neoficialiai, dažniausiai vokeliuose gauna ir kitų pajamų, pasiūlymai MMA padidinti iki 1000 litų ar daugiau kelia abejonių, todėl problemą reikėtų spręsti kitais būdais - pasiekti, kad gyventojai būtų suinteresuoti gauti oficialias pajamas. R. Kuodžio teigimu, būtų naudinga MMA diferencijuoti pagal amžių.

„Negalime ignoruoti minties, kad 16-metis negali gauti tokios pat algos, kokią turėtų gauti 25-metis žmogus“, - sakė R.Kuodis.

Seimo rinkimuose daugiausia mandatų iškovojusios Socialdemokratų partijos vadovas Algirdas Butkevičius žadėjo minimalią algą nuo kitų metų sausio 1-osios pakelti iki 1000 litų. A. Butkevičius pripažino, kad tai didintų išlaidas - negalutiniais skaičiavimais, tam reikėtų 220 mln. litų.


Šiame straipsnyje: MMAmokesčiaiMinimali alga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisingai

Teisingai portretas
Ne minimalią algą reikia didint, o neapmokestinamą minimumą!

seimui

seimui portretas
REIKETU MOKET TIK MINIMALIA ALGA,JUK JIE LIETUVOS PATRIOTAI.PATS NEISBANDES,NEZINOSI,KAIP REIKIA ISGYVENT IS MINIMUMO

O siaube

O siaube portretas
O siaube, kokie pas mus ekonomistai? Kuodi, kodėl 16-metis negali gauti tokios algos, kaip 25 erių metų darbuotojas. Gal tas 16-metis gabus ir darbštus, o tas 25-erių netikęs. Nieko sau ekonomistas išlankstė. Nežinau, gal ten biudžetinėse ir moka priklausomai nuo pažinčių, bet privačiame versle žmogui mokama už darbo rezultatus. Kažkodėl ekonomistas nemato, kad Lietuvoje apmokestinama ir sąnaudos darbo jėgai atstatyti. Taigi, pirmiausia reikia didinti neapmokestinamų pajamų dydį, gal nežinot, kad ES jis nepalyginamai didesnis. Aš tai siūlyčiau tokius ekonomistus pakeisti kvalifikuotais.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių