PVM lengvata laikraščiams vargais negalais skinasi kelią Seime

Seimas vos vieno balso persvara nusprendė svarstyti Prezidentės pateiktą pasiūlymą periodikai taikyti lengvatinį pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą.

Antradienį parlamentarai svarstė valstybės vadovės Dalios Grybauskaitės pateiktą PVM įstatymo pataisą, kuriuo nustatoma, kad nuo 2012 m. sausio 1 d. periodiniams laikraščiams ir žurnalams taikomas ne bazinis 21 proc., bet lengvatinis 9 proc. tarifas.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) siūlė parlamentui atmesti šį projektą. Vyriausybė irgi nepritarė Prezidentės pasiūlymui.

„Turime būti nuoseklūs – jeigu esame sutarę, kad nėra lengvatų jokioms kitoms sritims, išskyrus šildymą, vaistus ir knygas, tai taip ir turime elgtis“, - antradienį diskusijoje kalbėjo konservatorius Kęstutis Masiulis.

Bet Seimo nariai vos vieno balso skirtumu atmetė BFK pasiūlymą. Už šią komiteto išvadą balsavo 61 Seimo narys iš 123 dalyvavusio balsavime, 55 buvo prieš, 17 susilaikė.

Todėl pritarta siūlymui toliau svarstyti Prezidentės pasiūlymą nustatyti 9 proc. PVM tarifą periodinei spaudai. Dabar išvadą dėl šio projekto turės pateikti Informacinės visuomenės plėtros komitetas.

Prie jo Seimo nariai plenariniame posėdyje turėtų grįžti dar šią savaitę.


Šiame straipsnyje: PVMmokesčiaiSpauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių