Putinas uždraudė alkoholio reklamą spaudoje ir internete

Rusijos prezidentas pasirašė įstatymą „Dėl pataisų įrašymo į įstatymo “Apie reklamą„ 21-ąjį straipsnį bei 3-ąjį straipsnį įstatyme “Apie valstybinį etilo alkoholio, alkoholinės ir spirituotos produkcijos gamybos bei prekybos reguliavimą" bei kitus atskirus įstatyminius aktus, susijusius su alaus prekyba ir vartojimu, pranešė šeštadienį Kremliaus spaudos tarnyba.

Kaip pažymima BBC tinklalapyje, tokiu būdu įvedamas draudimas reklamuoti bet kokį alkoholį internete nuo šio įstatymo oficialaus publikavimo dienos, o spaudoje - nuo 2013 metų sausio 1 dienos.

Naujuoju įstatymu „siekiama sukurti sąlygas alkoholio gaminių vartojimui sumažinti, taip pat ir alaus“, - paaiškino Kremliaus tarnyba.

„Video International“ duomenimis, pajamų dalis, gaunama dėl stipriojo alkoholio ir alaus reklamos spaudoje, 2011 metais sudarė 3,8 proc. arba atitinkamai - 1,1 mlrd. rub. ir 0,1 mlrd. rub.

Internete, alkoholio reklamos dalis, anot ekspertų, yra didesnė. Jų nuomone, drausti alkoholio reklamą internete beprasmiška, nes reklamos teikėjai pereis į užsieninius tinklalapius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blaivininkas

Blaivininkas portretas
JAU NEGELBES JOKIE DRAUDIMAI,KAI VISA TAUTA SKESTA ALCHOGOLYJE.REIKEJO TA DARYTI PRIES 50 METU.

Bolševikas

Bolševikas portretas
Putinas pasirašė įstatymą draudžiantį alkoholio reklamą spaudoje ir internete.žodžiu, pamažu artėja galas sionistų liberaliam mėšlui, kuris 10 metų naikino rusijos tautą.taip žmonės, nep Putinas sušiko rusiją ir pavertė jos trečdalį žmonių viosiškais skurdžiais.tą atliko kvailio Jelcinos liberastai gaidaras su čiubaisu, o represijas prieš protestuojančius laimino ir klintonas ir visa vakarų spauda.o kada atėjo Putinas ir ėmė vadovauti atsižvelgdamas į nacionalinius interesus-staiga tapo tironu ir diktatorium.

Ale

Ale portretas
Užuojauta rusams, ateis diena, kai ir į kiemą uždraus išeiti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių