Per pusmetį atleista 15 procentų daugiau darbuotojų

Per pirmąjį pusmetį užregistruotas 41 pranešimas apie grupės darbuotojų atleidimus, apie atleidimą įspėti 1,2 tūkst. darbuotojų. Pranešimų apie grupės darbuotojų atleidimą skaičius padidėjo 15 proc.  Darbuotoju atleidimo priežastys - įmonėms iškeltos bankroto bylos, struktūriniai pertvarkymai, likvidacija, rašoma Ūkio ministerijos pusmečio apžvalgoje.

Parengtos 25 prevencinių veiksmų programos, numatančios 200 įspėtų apie atleidimą asmenų įtraukimą į aktyvios darbo rinkos politikos priemones, 470 - įdarbinimą į įregistruotas darbo biržose laisvas darbo vietas.

Įgyvendinant „Alytaus tekstilės" darbuotojų atleidimo pasekmių švelninimo priemonių planą 239 buvę įmonės darbuotojai nukreipti į aktyvios darbo rinkos politikos priemones, 90 asmenų įdarbinti į laisvas darbo vietas, 6 - dirbo su verslo liudijimu.

Įgyvendinant Ignalinos atominės elektrinės (IAE) atleidžiamų darbuotojų papildomų užimtumo ir socialinių garantijų įstatymą 165 įspėti apie atleidimą IAE darbuotojai dalyvavo įvairiose priemonėse, skirtose jų individualiems planams parengti, 159 atleistiems iš IAE darbuotojams buvo teikiamos papildomos socialinės garantijos.

Į darbo rinką grąžinta daugiau kaip 100 buvusių „Ekrano" darbuotojų, iš kurių 90 dirba pastovų darbą, 7 - terminuotą, 3 dirba su verslo liudijimu, 11 buvusių įmonės darbuotojų buvo nukreipti į aktyvias darbo rinkos priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių