Pusės kilometro vandentiekio vamzdis nugulė Priekulėje

Priekulėje betranšėju būdu nutiestas 500 metrų ilgio vandentiekio vamzdis. Jo tiesimo darbai truko dvi dienas. Pirmą dieną įrengtas požeminis kanalas vamzdžiui įtraukti, o antrąją - įtrauktas 110 milimetrų skersmens vamzdis. „Pasirinkę betranšėjį metodą vamzdžiams tiesti per užliejamas pievas, sutaupėme dvi savaites, be to, kasant tradiciniu būdu, šioje atkarpoje būtų tekę plušėti dviem brigadoms ir trims traktoriams", - tvirtino įmonės KRS generalinis direktorius Darius Vidmantas Vilimas. Iki šiol ilgiausias atstumas buvo nutiestas Vilkaviškio rajone, kur galingiausia Lietuvoje horizontalaus gręžimo mašina praėjusią vasarą buvo įrengtas 400 metrų ilgio vamzdis per pelkes.

„Priekulės apylinkių pievos yra užliejamos, todėl atviro kasimo buvo atsisakyta. Čia pradėjus kasti jau 20 centimetrų gylyje į paviršių pradeda skverbtis gruntinis vanduo, todėl naudodami betranšėjas technologijas išvengėme nesklandumų", - aiškino įmonės vadovas.

Šie darbai yra dalis projekto „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Priekulės seniūnijoje, Klaipėdos rajone". Bendras Europos Sąjungos remiamo projekto vandentiekio ir nuotekų tinklų ilgis - apie 17 kilometrų, taip pat numatyta įrengti 5 nuotekų siurblines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių