Pusę visų verslo pajamų gauna 1 proc. Lietuvos bendrovių

Tris ketvirtadalius visų Lietuvos verslo pajamų suneša 4 proc. Lietuvos įmonių - stambios bendrovės, kurių perkamoji galia didžiausia, rodo Statistikos departamento duomenys.

Didelės įmonės metai iš metų tampa dar stambesnės, daugėja ir smulkių bendrovių: ypač užsiimančių ei. prekyba, ekspedijavimu, konsultavimu, o pardavėjus itin dominantis vidurinis įmonių segmentas, ypač sunkmečiu, traukėsi, pirmadienį informuoja „Verslo žinios“.

„Formaliai įmonių skaičius Lietuvoje didėja, tačiau potencialių verslo paslaugų ir produktų pirkėjų skaičius neauga“, - teigia klientų mokumą ir kreditavimo riziką vertinančios bendrovės „Creditreform Lietuva“ direktoriaus pavaduotojas Romualdas Trumpa.

2010 -aisiais, palyginti su 2009 metais, ypač augo įmonių skaičius, kurių pajamos neviršija 0,5 mln. litų - jų padaugėjo 14,4 proc. Dėl spartaus mažų įmonių skaičiaus augimo didėjo ir bendras įmonių skaičius, o vidutinių įmonių segmentas traukėsi.
2010 metais iš verslo erdvės dingo 12 proc. įmonių, kurių pajamos nesiekia 1 mln. litų. Tai yra didžiausias išnykusių įmonių skaičius minėtais metais, palyginti su didesnių pajamų kategorijų bendrovėmis.

75 proc. Lietuvoje esančių pinigų uždirba 4 proc. didžiausios ir seniausios bendrovės. Sparčiausiai pagal pajamas 2010 metais augo įmonės, kurių pajamos viršija 25 mln. litų.


Šiame straipsnyje: pinigaiverslaspajamos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių