Pusė Lietuvos įmonių planuoja plėstis, trečdalis – kelti kainas

Pusė Lietuvos mažmeninės prekybos įmonių planuoja plėstis, trečdalis - kelti kainas, teigia Statistikos departamentas.

Statistikos departamentas pranešė, kad mažmeninės prekybos įmonių vadovams geriau vertinant savo ateities perspektyvas, šio sektoriaus pasitikėjimo rodiklis kovą padidėjo 12 punktų iki minus 5 procentų.

Apklausus mažmeninės prekybos įmonių vadovus, paaiškėjo, kad 45 proc. prekybos įmonių planavo įsigyti daugiau prekių (vasarį - 12 proc.). Kainų didėjimą mažmeninėje prekyboje prognozavo 32 proc. įmonių vadovų, beveik visi kiti (66 proc.) manė, kad kainos nesikeis.

Prekybos įmonių prognozė dėl jų būklės artimiausiems mėnesiams kovą buvo daug geresnė nei vasarį: 25 proc. manė, kad jų įmonės ekonominė būklė gerės, 4 proc. - kad blogės (prieš mėnesį - atitinkamai 12 ir 25proc.). Esamos įmonių ekonominės būklės vertinimas beveik nesikeitė: pagerėjimą nurodė 5proc., pablogėjimą - 28proc. apklaustųjų (vasarį - atitinkamai 8 ir 32 proc.)

Darbuotojų skaičius, daugumos (90 proc.) apklaustų įmonių vadovų nuomone, nesikeis.

Apklausa atskleidė, kad prekių apyvarta per praėjusius mėnesius sumažėjo - taip teigė 42 proc. apklaustų įmonių, o 31proc. prekybininkų nurodė, kad apyvarta padidėjo (vasarį - atitinkamai 30 ir 47 proc.).


Šiame straipsnyje: verslaskainosplėtra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Taip išeina, kad Lietuvoj tik prekybos įmonės liko, visos kitos subankrutintos? Nes pavadinimas skelbia apie "pusę Lietuvos įmonių", o iš teksto paaiškėja, kad kalbama apie mažmeninės prekybos įmones. Gamintojų nebeliko, tik tarpininkai?

Kęstas

Kęstas portretas
_Lietuviški apgavikai: išskrisk su gervėmis Atsimenate, kaip lapė Alisa bei katinas Bazilis apgavo Buratiną pasakomis apie pinigėlius, augančius ant medžių? Šiuolaikiniai apgavikai Lietuvoje turi visos spaudos, radijo ir televizijos bei interneto tribūną. Kokie lietuviškų apgavikų patarimai?_ Neemigruok. _Tai reiškia, sėdėk Lietuvoje, švaistyk jaunystės jėgas, laukdamas stebuklo. Skraidyk su gervėmis į šiltus kraštus poilsio._ Nedirbk kitam. Dirbk tik sau. _ Tai reiškia, prisiimk visą riziką, tarnauk keliems užsakovams. Jie naudosis tavo darbu, o tu vadinsies verslininku. Be kapitalo, todėl nesugebančiu apsiginti nuo konkurencijos, todėl realybėje pigiu darbuotoju, dažniausiai pardavimuose._ Nestudijuok, o dirbk studijų metu. _Tai reiškia, būk nemokama ir laikina, bet energinga, motyvuota, universitetų atrinkta, darbo jėga. O po to - tu čia būk ir supūk, ar skrisk, kur nori._ Būk Bilas Geitsas. Mesk Harvardą, kad sukurtum Mikrosoftą. _Tai reiškia, turėk priėjimą prie geriausios technologijos (Bilo atveju - geriausių to laiko kompiuterių), kokio neturi dauguma geriausių specialistų tavo pasirinktoje srityje. Labai praktiškas patarimas. Nepatinka - skrisk su gervėmis. Mes visada rasime durnių, tikinčių pasakomis apie Bilą Geitsą ir medelį su auksiniais vaisiais._ _Išvada: Neklausyk lietuviškų pasakų apie stebuklingus būdus greitai praturtėti. Ieškok ir metodiškai kaupk tai, kas tave apgintų nuo apgavikų ir konkurentų: žinias, diplomus, sertifikatus ir, svarbiausia, pinigus bei pažinčių ratą. Visam tam reikia ilgo laiko ir didelio darbo. _ _Reikalingi motyvacijos komponentai: žaidimas, aistra ir tikslas. Reikalingi kritinio mąstymo ir bendravimo, be kurio neįmanomas kūrybiškumas, įgūdžiai. Tokius žmones paruošia Suomijos vidurinės mokyklos [1]. JAV tokios mokymo įstaigos taip pat ezistuoja [2]._ _Su gervėmis neišskrisi._ _Daugiau -surašant Google paieškos sistemoje žodžius: mokslas-studijos-ekonomika._
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių