Pusė Lietuvos gyventojų norėtų gauti savo atlyginimo dydžio pensiją

Beveik pusė Lietuvos gyventojų (48 proc.) senatvėje norėtų gauti savo dabartinio atlyginimo dydžio pensiją. Didesnę senatvės pensiją nei dabartinės pajamos norėtų gauti 45 proc. apklaustųjų, atskleidė  reprezentatyvi gyventojų apklausa.

Pasak „Aviva Lietuva“ generalinės direktorės Astos Grabinskės, apklausos metu paaiškėjo, kad tik 7 proc. apklaustųjų mano, jog oriai senatvei užtektų ir mažesnių pajamų nei jos yra dabar.

„Vis labiau senstančios visuomenės ir emigracijos masto veikiama mūsų šalies statistika nėra palanki ateities pensininkų viltims, jau šiuo metu vidutinė senatvės pensija sudaro tik apie 37 proc. vidutinio šalies darbo užmokesčio, apklausa parodė, kad tiek mažesnę pensiją ateityje sutiktų gauti tik 2 proc. apklausos dalyvių“ ,- teigia A. Grabinskė.

Apklausos duomenimis, dauguma tų, kurie sutiktų gauti mažesnę pensiją už dabartinį atlyginimą, teigia , kad jiems užtektų ir 80 proc. buvusių pajamų.

Apklausos duomenimis, pensiją, kuri būtų lygi dabartinėms pajamoms, dažniausiai norėtų gauti vidutines ir aukštesnes pajamas uždirbantys respondentai. Didesnę už savo dabartines pajamas pensiją dažniausiai  norėtų gauti minimalaus atlyginimo dydžio pajamas šiuo metu turintys respondentai. Lengviausiai su mažesnėmis pajamomis senatvėje susitaikytų 4 tūkst. litų ir daugiau uždirbantys apklausos dalyviai.


Šiame straipsnyje: pensijaapklausaAsta Grabinskė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Skait

Skait portretas
reiškia pusę gyventojų dirba už minimumą ir jie norėtų didesnių pensijų

neatlikus tyrimo

neatlikus tyrimo portretas
o kita pusė Lietuvos gyventojų norėtų gauti 3 savo atlyginimų dydžio pensiją

to avia lietuva

to avia lietuva portretas
tu vistele savo tyrimusisigrusk i gera vieta .tai mano nuomone .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių