Publikacijos paneigimas

2012 m. lapkričio 26 d. Žurnalistų etikos inspektorė nusprendė:

  1. Pripažinti UAB koncerno „MG Baltic“ skundą dėl publikacijose „Koncernas „MG Baltic“ nesugeba atsiskaityti su Ūkio banku“ (www.diena.lt, 2012-07-18), „Klimpsta vis giliau“ („Vilniaus diena“, 2012-07-18) paskelbtos informacijos iš dalies pagrįstu.
  2. Įspėti viešosios informacijos skleidėją UAB „Diena Media News“ dėl Visuomenės informavimo įstatymo 3 straipsnio 3 dalies, 16 straipsnio 1 dalies, 22 straipsnio 8 dalies 1 ir 2 punktų pažeidimo ir reikalauti šiuos pažeidimus pašalinti iš publikacijos „Koncernas „MG Baltic“ nesugeba atsiskaityti su Ūkio banku“ (www.diena.lt, 2012-07-18).
  3. Reikalauti, kad UAB „Diena Media News“ Visuomenės informavimo įstatymo nustatyta tvarka paneigtų publikacijose „Koncernas „MG Baltic“ nesugeba atsiskaityti su Ūkio banku“ (www.diena.lt, 2012-07-18), „Klimpsta vis giliau“ („Vilniaus diena“, 2012-07-18) paskelbtą tikrovės neatitinkančią ir Pareiškėjo dalykinę reputaciją pažeidžiančią informaciją.
  4. Viešai paskelbti sprendimą “Valstybės žinių” priede “Informaciniai pranešimai” ir Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos interneto tinklalapyje.
  5. Išsiųsti sprendimą Pareiškėjui, Ą. Čekanavičiui ir L. Geniui.

Atitinkamai, informuojame, kad 2012 m. liepos 18 d. interneto portale „Diena.lt“ paskelbtoje publikacijoje (straipsnyje) „Koncernas „MG Baltic“ nesugeba atsiskaityti su Ūkio banku“ buvo paskleista ši tikrovės neatitinkanti informacija:

-          „Koncernas „MG Baltic“ nesugeba atsiskaityti su Ūkio banku“,

-           „<...> koncernas „MG Baltic“ nemokus ir nesugeba atsiskaityti su Ūkio banku“,

-          „<...> su buvusio Ūkio banko stebėtojų tarybos pirmininko Liutauro Varanavičiaus pagalba gavo 46 mln. litų kreditą „Vilniaus nekilnojamojo turto ir plėtros centro“ vardu, koncernas „MG Baltic“ užstatė savo turtą – 12 ha žemės“,

-          „Praktiškai šiuo kreditu koncernas buvo išgelbėtas nuo bankroto“.

Kartu informuojame, kad minėtu sprendimu Žurnalistų etikos inspektorė konstatavo, jog publikacijoje paskelbtas teiginys „<...>banko savininkai sulaukė paties „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus grasinimų“ atitinka tikrovę.


Šiame straipsnyje: paneigimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių