PST žengia į Lenkiją

Viena didžiausių Lietuvoje statybos bendrovių Panevėžio statybos trestas (PST) Lenkijoje įsteigė antrinę įmonę "Kingsbud".

"Kingsbud" įkurta tam, kad būtų lengviau dalyvauti konkursuose, jausti rinką dalyvaujant jos viduje. Taip pat tikimės, kad įmonė padės parduoti mūsų paslaugas Lenkijos rinkoje", - BNS sakė PST marketingo vadovas Martynas Urbelionis. Anot jo, Lenkija yra kaimyninė šalis, kur vystyti veiklą lengviau nei, pavyzdžiui, Vokietijoje.

"Rinka pakankamai didelė ir tikimės, kad mūsų turima patirtis gali būti naudinga vykdant statybinius projektus Lenkijoje. Šiuo metu užsakymų neturime, ketiname dalyvauti keliuose didesniuose konkursuose", - teigė PST marketingo vadovas.

M.Urbelionio teigimu, kadangi šie metai jau įpusėjo, sunku tikėtis greitų rezultatų dar šiemet, tačiau tikimasi, kad su "Kingsbud" pagalba PST turės daugiau informacijos apie rengiamus konkursus ir galės juose dalyvauti. Perpektyvioje Lenkijos rinkoje dirba Lietuvos kelių ir tiltų statybos bendrovės "Kauno tiltai" ir "Šiaulių plentas". PST akcininkė yra "Panevėžio keliai" iki šiol nedirbo Lenkijoje. PST akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše. Beveik pusę PST akcijų valdo privačių fizinių asmenų valdoma kelių tiesimo bendrovė "Panevėžio keliai".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių