PST tikisi padidinti pajamas ir uždirbti pelno

Šalies statybų sektoriui belipant iš duobes, Panevėžio statybos trestas šiais metais tikisi padidinti pajamas ir uždirbti pelno.

Panevėžio statybos tresto (PST) generalinis direktorius Dalius Gesevičius "Verslo žinioms" sakė, kad veiklos rezultatai šiemet turėtų būti geresni nei pernai, nors užsakymų portfelis "neaugs žymiai".

"Mes planuojame, kad šiemet turėsime pelną, o pajamos smarkiai neaugs. Viskas dievo rankose - mes dalyvaujame daugelyje konkursų, priklausys, kaip juos laimėsime. Bet mes nesame ta bendrovė, kuri beatodairiškai kovoja kainų kare", - sakė D.Gesevičius.

Jis teigė, kad sektorius jau lipa iš duobės.

"Padėtis jau stabilizuojasi rinkoje, nors mums labai neramu dėl ateinančių metų - nematyti užsakymų portfelio augimo. Tiesioginių užsienio investicijų iš tikrųjų nėra, o jei jų ir yra, tai jos labai menkos ir labiau nukreiptos į technologinius produktus, o ten statybų dalis yra nedidelė. Todėl statybų sektoriaus padėtis dar ir kitus metus dar bus neapibrėžta", - sakė PST vadovas.

PST šiemet kur kas daugiau darbų nei praėjusiais metais atlieka užsienyje - didelius projektus vykdo Kaliningrado srityje, tarp jų - Sovetsko valymo įrenginių projektavimo darbai, sveikatingumo ir laisvalaikio centro statybos.

Be to, PST laimėjo generalinio rangovo konkursą "Akmenės cemento" naujos technologinės linijos statyboms, šių darbų vertė gali siekti iki 190 mln. litų. Jei sutartis bus pasirašyta, ji gerokai prisidės prie PST finansinių rezultatų pagerėjimo.

Anot PST vadovo, antrinė bendrovė "PST investicijos" šiuo metu gyvenamųjų namų statybos projektų nevykdo, nors ateityje norėtų būti šios rinkose dalyve. Paklaustas apie laukiamą šiais metais pelno maržą, sakė, kad sunku ją dabar prognozuoti.


Šiame straipsnyje: PSTstatybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių