Prokuroras: V.Antonovui įtarimai gali būti pareikšti artimiausiu metu

Buvusiam nacionalizuoto banko „Snoras“ pagrindiniam akcininkui Rusijos piliečiui Vladimirui Antonovui įtarimai gali būti pateikti jau artimiausiu metu, sako Lietuvos generalinis prokuroras Darius Valys.

Trečiadienį po Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdžio pareigūnas, paklaustas, ar yra tikimybė, kad artimiausiu metu V.Antonovui bus pateikti į įtarimai, atsakė: „Taip“.

Kokius įtarimus jam ketinama pateikti, kol kas neatskleidžiama.

68,1 proc. „Snoro“ akcijų turėjusiam, „Latvijas Krajbanka“ bendrasavininkui V.Antonovui įtarimus antradienį pateikė Latvijos teisėsauga. Latvijos valstybinės policijos viršininkas Intas Kiuzis tvirtino, kad svarstoma galimybę skelbti jo paiešką.

D.Valys trečiadienį sakė, kad situacija Lietuvoje ir Latvijoje skiriasi.

„Latvijos kita situacija - tiek informacijos gavimo prasme, kokią informaciją gavo ir kaip ją vertino, mūsų kiek kita“, - sakė generalinis prokuroras.

Pastaruosius kelerius metus Londone gyvenantis Rusijos pilietis V.Antononvas valdė 68,1 proc. „Snoro“ akcijų.

Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisija prieš parą sustabdė „Latvijas Krajbanka“ veiklą, jo balanse pasigedusi mažiausiai 100 mln. latų (500 mln. litų), suspendavo jo valdybos ir tarybos įgaliojimus bei paskyrė laikinuosius valdytojus.
Praėjusį trečiadienį nacionalizuotas Lietuvos komercinis bankas „Snoras“ valdo daugiau kaip 60 proc. „Latvijas Karjbanka“ akcijų.


Šiame straipsnyje: SnorasVladimiras Antonovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių