Prokurorai areštuoja „Snoro“ vadovų turtą užsienyje (atnaujinta)

Galimą turto iššvaistymą ir pinigų plovimą tiriantys prokurorai ketvirtadienį pranešė tikintys, kad nacionalizuoto „Snoro“ banko akcininkai ir vadovai atvyks duoti parodymų ir pranešė areštuojantys jų turtą.

Generalinė prokuratūra atsisako komentuoti, ar žino, kur yra buvusi „Snoro“ vadovybė ir savininkai. Įtarimai kol kas niekam nėra pareikšti.

„Šiuo metu tikimės, kad banko vadovai, pagrindiniai akcininkai, kiti atsakingi asmenys atvyks į prokuratūrą ir duos parodymus“, - žurnalistams ketvirtadienį sakė generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis.

Paklaustas, ar prokurorams žinoma banko akcininkų Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko buvimo vieta, prokuroras sakė nenorįs to komentuoti.

Pasak D.Raulušaičio, atliekami veiksmai, susiję su „fizinių asmenų asmeninio turto“ paieška Lietuvoje ir užsienyje. Jo teigimu, tokio pobūdžio priemonių imtasi dar iki formalaus ikiteisminio tyrimo pradžios.

„Nuosavybės teisės į kai kuriuos objektus apribotos šiuo metu, tas procesas tęsiasi“, - kalbėjo D.Raulušaitis.

„Tai yra turtas tų asmenų, kurie galimai gali būti prisidėję prie tos situacijos, kuri susiklostė banke “Snoras", - sakė prokuroras, bet detaliau nekomentavo.
Anksčiau ketvirtadienį premjeras Andrius Kubilius sakė, kad „Snoro“ akcijos perimtos siekiant apsaugoti nuo „galimai nusikalstamų banko akcininkų V. Antonovo ir R.Baranausko veiksmų“.

Prokurorai apie ikiteisminį tyrimą paskelbė po to, kai Vyriausybė trečiadienį nutarė banko akcijas perimti visuomenės poreikiams.

„Snoras“ nacionalizuotas po Lietuvos banko perspėjimo, kad „Snoro“ turtas gali būti mažesnis nei jo įsipareigojimai ir bankui gali grėsti nemokumas.

Seimas ketvirtadienį svarsto įstatymo pataisas, kurios leistų banką išskaidyti.
Iš centrinio banko gavusi informacijos apie galimus pažeidimus, prokuratūra pranešė tirianti galimą turto iššvaistymą, pinigų plovimą, apgaulingą apskaitos tvarkymą, dokumentų klastojimą ir piktnaudžiavimą.

Prieštaringos reputacijos Rusijos pilietis V.Antonovas valdė 68 proc. „Snoro“ akcijų, 25 proc. priklausė Lietuvos verslininkui Raimondui Baranauskui.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

o informacijos

o informacijos portretas
Kur kiek areštuota???

indėlininkas

 indėlininkas portretas
teisėsauga gerai dirba, kad areštuoja „Snoro“ vadų turtą, kol visi galai dar nepamerkti į vandenį. Kad tik nepavėluotų, nes tokie veikėjai paprastai žino, kaip išsisukti.

julius

julius portretas
įdomu, kiek tie pagrindiniai akcininkai susigriebė?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių