Progresiniai mokesčiai „klibina“ koalicijos pagrindus

Grįžti į straipsnį

TaigiTaigi

TaigiTaigi portretas
Tai 'nusipelnę gyventi' kažko išsigando? O kaip kitiems išgyvent, kodėl jie vieni privalo Valstybę savo mokesčiais išlaikyt.

RK.

RK. portretas
Liberalai niekada nepritars progresiniams mokesčiams. Ir tai yra gerai. Žmogus ką uždirba, tą ir gauna. Jau dabar progresiniai mokesčiai yra per NPD.

vezys

vezys portretas
Kas yra organizmo vezys? Tai kai atskiros lasteles ima gyventi pacios sau: auga, dauginasi neribotai, klesti kitu lasteliu saskaita, neatsizvelgdamos i organizmo poreikius, o organizmas nuo to mirsta! Visuomene irgi yra organizmas, kuris degraduoja ir letai mirsta del zmoniu beribio godumo - visai kaip tos vezines lasteles. Ne visiems pasiseka, o pasisekusiems dazniausiai anksciau ar veliau irgi ateina juodas periodas, viskas keiciasi ir banguoja, todel visuomene, gyvenanti kaip sveikas organizmas (tik tada galimas klestejimas ir saugumo jausmas) privalo buti solidari: zmones turi rupintis vieni kitais, ypac tais, kuriems tuo metu sunku (i ta kategorija bet kuris gali papulti), o progresiniai mokesciai ir yra toks formalus mechanizmas silidarumui automatiskai uztikrinti. Deja, tokios mintys neikandamos zmogui-zveriui, sulaukejusiam, piktam padarui, o tokiu deja daug, stai ir kencia zmonija, nors resursu pakaktu pakankamai pasiturinciai gyventi visiems, o aktyviausiems ir sekmingiausiems - ir gana turtingai, o visuomeneje dominuotu visuotinio geranoriskumo, draugiskumo ir meiles atmosfera, ir visi jaustusi puikiai. Zmogus dar nedaauges iki sito...

as

as portretas
Kodel as uzdirbdams 5000 lt turiu islaikyti visus bedzius ir moket didesnius mokescius, kur lygybe? Kodel turtingi zmones turi islaikyti visa lietuva...niu sito as nesuprantu...Dirbu, ariu, kad gauciau tokia alga, o cia atimti nori....

Laukinukė

Laukinukė portretas
Aš tą atlyginimą užsidirbu dvidešimt metų draskydamasi per kelis darbus ir trurėdama du aukštuosius išsilavinimus. Išlaikau savo bedarbį sutuoktinį, sūnų studentą ir dar sūnų paauglį, padedu studentams dukterėčiai ir sūnėnui. O tai gražus sumanymas plėšti, nors jau dabar atskaito nuo pirmo lito ir JOKIOMIS lengvatomis nesinaudojam, jokių pašalpų negaunam. Žinoma, jei sumanys dar daugiau plėšti, tai tiesiog imsiu mažiau dirbti ir visi mano išlaikomieji pateks į valstybės išlaikomų kategoriją...Gausis dar geriau. Jau dabar visokio plauko "neįgalieji" sėdi ant kiekvieno dirbančio sprando ( tie, kur prie konteinerių ir alubariuose) Apie tikrai sergančius ne savo noru nekalbu, tokių mažuma, o jie dar ir patys sirgdami dirba, nes yra padorūs.. Tai tie siurbėlės tiek gauna iš valstybės ir padorių žmonių mokesčių mokėtojų, kad kiekvieną dieną užtenka akis apsipylus vaikščiot... tai dar atims iš besidraskančių ir nieko iš nieko neprašančių, kad ir šitie taps iš nuoskaudos tinginiais ir pradės neįgalumo prašyti...Pirmyn, apsivertėle aukšųtyn kojom, Lietuva. Skurvunk visus, kurie dar stengiasi, ir dalink tinginiams ir asocialams...Pirmyn.

nikas

nikas portretas
Progresyvinis mokestis jei ir būtų, turėtų būti skaičiuojamas ne taip kaip dabar siūloma. Didesniu procentu turėtų būti apmokestinama tik skirtumas tarp to kas virš nustatytos sumos, o ne visos gaunamos pajamos. Keista, kad visokio plauko ekonomistai siūlantys tokius projektus, nesusigaudo elementariuose dalykuose ir nesupranta, kad toks apmokestinamas sukeltų dar didesnį jovalą mokestinėje sistemoje. Pvz. gauni pajamų 49999 lt., susimoki 7500 lt., o gauni 50001 lt. - jau 20000 lt., kur logika, tada jau verčiau kokį mėn. dirbti už dyką, negu viršyti nustatytą sumą. Tai prasilenkia su bet kokia logika ir verslo skatinimu. Bet sakykim, apmokestinti didesniu procentu tik tai kas virš 50000 lt., gal ir teisinga būtų, taip turtuoliai galėtų daugiau prisidėti prie bendrų reikmių, ribotų galimybes fiktyviai rodyti dideles pajamas tam kas sieka nepagrįstai gauti didelius kreditus ir kt.

Galerijos

Daugiau straipsnių