Prognozė: Lietuvos ekonomika augs bene sparčiausiai ES

Europos Komisijos vasario 22 dieną Briuselyje paskelbtoje žiemos ekonominėje prognozėje numatoma, kad Lietuvos ūkio augimas šiemet sudarys 3,1 proc. BVP ir bus vienas iš trijų sparčiausių Europos Sąjungoje, infliacija ir nedarbas mažės, o realusis darbo užmokestis augs.

„Europos Komisija patvirtino, kad Lietuvos ekonomika yra sveika ir auganti stabiliai, išlaikanti konkurencingumą sudėtingomis Europos ekonominėmis sąlygomis. Tai dar vienas geras Lietuvos ekonominės ir finansų politikos įvertinimas“, – sako Lietuvos nuolatinis atstovas Europos Sąjungoje ambasadorius Raimundas Karoblis.

Prognozėje nurodoma, kad visos ES ekonomika šiemet augs 0,1 proc., o euro zonos – susitrauks 0,3 proc. BVP. Kitąmet prognozuojamas atitinkamai 1,6 ir 1,4 proc. augimas. Tuo metu Lietuvai kitais metais prognozuojamas 3,6 proc. augimas ir vieta sparčiausiai visoje Sąjungoje augančių valstybių trejetuke, rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Komisija prognozuoja stabilų Lietuvos ekonomikos augimą, nes jis bus labiau grindžiamas augančiomis investicijomis, o ne privačiu vartojimu ir eksportu.

Ataskaitoje taip pat pabrėžiama, kad pernai 3,2 proc. siekusi infliacija šiemet mažės iki 2,4 proc., o nedarbas nuo 13 proc. sumažės iki 11,4 proc. Kitąmet Lietuvoje prognozuojamas mažesnis negu 10 proc. nedarbo lygis.

Realusis darbo užmokestis pernai išaugo pirmą kartą po trejų metų, ir EK prognozuoja, kad jis toliau augs ir šiemet.

Europos Komisijos prognozėse nurodoma, kad biudžeto deficitas šiemet turėtų sumažėti žemiau nustatyto kriterijaus įsivesti eurą ir siekti 2,9 proc. BVP. Kitąmet laukiama dar mažesnio – 2,4 proc. biudžeto deficito. Palaipsniui mažės ir valstybės skola: nuo 41,1 proc. 2012 m. iki 40,3 proc. 2014 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

užkurinė

užkurinė portretas
o visi laurai atiteks AMB mokiniams..kaip visad

KLAIDA GALE

KLAIDA GALE portretas
Lietuvos ūkio augimas šiemet sudarys 3,1 proc. BVP ir bus vienas iš trijų sparčiausių Europos Sąjungoje, infliacija ir nedarbas mažės, o realusis darbo užmokestis (augs.)????????,, TIK per tv zaunyjo ,jog atlyginimai neaugs nes ir taip per dideli

Nu tai kurgi ne

Nu tai kurgi ne portretas
Kur augs ta ekonomika? Valdininku kisenese? Mazes nedarbo lygis? Kur jau nemazes,jei nebeliko kam dirbti? Baikit tuos briedus ir maziau zmonems smegenis plaukit,nes jau visi su perplautom smegenim cia telike. Musu valdzia cia is musu daro vergus,o ne normaliai ir uztikrintai gyvenancius zmones. Mes cia vergai,suspausti valdziazmogiu ir verslo oligarchu spastuose !!!
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių