Profsąjungos ragina didinti minimalią algą

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos valdybos narė Gražina Gruzdienė Seimą ragina „paspausti" Vyriausybę, kad ši priimtų sprendimą dėl minimalios algos nuo 800 iki 1 tūkst. litų padidinimo nuo kitų metų sausio.

„Artėja šildymo sezonas, tegu žmonės sužino, kad jie daugiau gaus bent jau nuo kitų metų pradžios", - trečiadienį Trišalės tarybos narių susitikime su Seimo vadovu Česlovu Juršėnu kalbėjo G.Gruzdienė.

Seimo pirmininkas Č.Juršėnas sakė, kad priimant sprendimą delsti nereikėtų.

„Be abejo, reikėtų ją didinti. Pelnų yra pakankamai. Verslininkai turėtų atsižvelgti į silpnesnių žmonių padėtį", - po susitikimo sakė Seimo pirmininkas.

Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Algirdas Sysas sakė, kad iš viso šalyje minimalią algą dabar gauna apie 6 proc. darbuotojų. Jis prognozuoja, kad pagal sutartis dirbančių ir atlyginimus iš biudžeto gaunančių asmenų yra maždaug 1 proc.

Pasak Seimo nario, norint jiems pakelti minimalią algą 200 litų, biudžete didelių pinigų nereikėtų.

Vyriausybė teigia, kad 200 litų padidinus minimalią algą, reikės skirti daug papildomų lėšų asmenims, kuriems atlyginimai mokami iš biudžeto. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama. 


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių