Profsąjunga nustebinta: „Norfa“ išmokės išeitines kompensacijas!

Samdomų darbuotojų profesinės sąjungos (SAMPRO) pirmininkė pareiškė pozityviai nustebinta, nes bene pirmą kartą „Norfos“ tinkle dirbantys darbuotojai bus atleisti vadovaujantis Lietuvos Respublikos darbo kodekso reikalavimais.

Keturiems darbuotojams - profsąjungos nariams - pažadėtos visos garantijos - įspėta, kad po 2 mėnesių bus nutraukta darbo sutartis ir išmokėtos išeitinės kompensacijos priklausomai nuo darbo stažo įmonėje.

„Žinia, kuri mus pasiekė iš Lazdijų lengvai šokiravo. Iki šiol galiojo visiškai kitokia praktika, kuomet žmonės buvo verčiami palikti darbo vietas savo noru, arba kompensacijos buvo gerokai apkarpomos. Tačiau šis atvejis - išskirtinis. Panašu, kad mažmeninės prekybos centras, veikiamas profsąjungų ir vis labiau pilietiškai aktyviai nusiteikusių žmonių, keičia savo veiklos taisykles“, - sako SAMPRO pirmininkė Irina Judina.

Pirmininkė pažymėjo, kad nors „Norfa“ iki šiol ignoruoja profsąjungos paklausimus ir geranoriškai inicijuojamus susitikimus, tačiau reali politika keičiasi. Pradedama vadovautis šalies įstatymais, o ne visos pastangos sutelkiamos jų apėjimui ir prekybos centrų darbuotojų moraliniam „terorizavimui“.

„Esame patenkinti, kad nors šiuo atveju neteks kreiptis į darbo inspekciją, ar teismus siekiant ginti darbuotojų interesus. Tikiuosi, kad Lazdijuose taikoma praktika taps pavyzdžiu visai NORFOS sistemai ir kitų prekybos centrų vadovybei“, - teigė I.Judina.


Šiame straipsnyje: atleidimas iš darboNorfa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių