Profesinė sąjunga pritaria Darbo kodekso pataisoms

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga" tikina, kad Laisvosios rinkos instituto atstovai ir Lietuvos pramonininkų konfederacija kelia nepagrįstą ažiotažą dėl apmokėjimo darbuotojams už viršvalandinį darbą, darbą švenčių ir poilsio dienomis bei naktį.

„Manome, kad Trišalėje taryboje profesinių sąjungų vardu bandantys kalbėti asmenys neturi teisės kalbėti visų Lietuvos dirbančiųjų bei profsąjungų vardu ir smerkti Seimą už teisingą įstatymo pataisą", - sako Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga" pirmininkas Kęstutis Juknis.

Profesinė sąjunga „Sandrauga" įsitikinusi, kad ir pramonininkų konfederacijos, ir Laisvosios rinkos instituto atstovų besikartojantys argumentai, kad dėl teisingo apmokėjimo už viršvalandinį darbą, darbą švenčių ir poilsio dienomis bei naktį, sumažės ūkio augimas, įmonių plėtra ir bus pasmerkta visa verslo bendruomenė - yra populistiniai ir neatitinkantys tikrovės teiginiai.

Kreipdamasi į Seimo Pirmininką, Seimo narius, Ministrą Pirmininką, profesinė sąjunga „Sandrauga" prašo užtikrinti, kad Darbo Kodekso pataisos dėl apmokėjimo už viršvalandinį darbą, darbą švenčių ir poilsio dienomis bei naktį, įsigaliojusios nuo 2008m. liepos 1 dienos, būtų vykdomos ir įgyvendinamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių