Prieš Kalėdas - naujo kainų šuolio nuojauta

Greitai prekybos centrai pasipuoš Kalėdų atributais, tačiau jų vadovai nepuoselėja vilčių, kad šventinė prekyba sukraus didesnį pelną nei pernai, nes pirkėjams teks dar labiau atverti pinigines.

Artimiausiais mėnesiais Lietuvos parduotuvėse turėtų pabrangti ir kiaušiniai, ir žuvis, ir mėsa, pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Kad kainos gali didėti, neslepia nei prekybininkai, nei gamintojai. Tuo tarpu pirkėjai tapo dar atidesni rinkdamiesi produktus: ieško kuo pigesnių arba atsisako brangiųjų.

Anot prekybininkų, drastiškai padidėjus grikių kainai, anksčiau juos pirkę žmonės dairosi pigesnių ryžių ar kitų kruopų.

Išmokę taupyti pirkėjai, anot prekybininkų, greičiausiai atidžiau planuos ir Kalėdų išlaidas.

Duonos kepėjų įmonės "Mentora" apie trečdalį produkcijos praėjusį mėnesį brango apie 10 proc. Pasak bendrovės vadovo Gintaro Bašinsko, dalies produktų kaina išaugs ir lapkritį.

Apie kainų didinimą užsimena ir "Girelės" paukštyno vadovas Algis Kertenis. Pasak jo, kiaušiniai artimiausiu metu gali brangti iki 20 proc.

Nenoriai, tačiau panašiai prognozavo ir "Vičiūnų" įmonių grupės vadovas Visvaldas Matijošaitis: "Viskas priklauso nuo žaliavos kainos. Viskas brangsta, tad ir žuvis turi brangti."

Kaip susiklostys padėtis, kol kas nežino mėsos produktų įmonės "Nematekas" vadovė Egidija Vaicekauskienė.


Šiame straipsnyje: Kalėdos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių