Prie „flyLAL" bankroto proceso ginčijimo prisijungė Belgijos įmonė

Belgijos orlaivių variklių remonto bendrovė "Snecma Services Brussels" jungiasi į ginčą dėl ankrutuojančios reguliariųjų skrydžių bendrovės "flyLAL-Lithuanian Airlines" bankroto proceso.

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį pavedė Vilniaus apygardos teismui iš naujo spręsti dėl "Snecma" skundo priėmimo. Belgijos įmonė ketina užginčyti "flyLAL" pakartotinio kreditorių susirinkimo, įvykusio šiemet rugsėjo 11 dieną, sprendimus.

Vilniaus apygardos teismas atsisakė priimti Belgijos įmonės ieškinį motyvuodamas, kad įmonė nepateikė jai atstovaujančio advokato Viliaus Bernatonio įgaliojimų, be to, nepridėjo skundžiamo dokumento.

"Snecma Services Brussels" įtikino Apeliacinį teismą, kad advokato įgaliojimai yra pateikti "flyLAL" bankroto byloje, o skundžiamo protokolo nepridėjimas yra tiesiog ištaisomas trūkumas.

Vilniaus apygardos teismas yra nustatęs, kad "flyLAL-Lithuanian Airlines" kreditorių susirinkimo protokolas nėra pasirašytas, todėl juridinės galios neturi ir nėra laikytinas dokumentu.

Šis protokolas nebuvo pasirašytas susiginčijus dviem kreditorių grupėms.

Didžiausias "flyLAL-Lithuanian Airlines" kreditorius yra tarptautinis Vilniaus oro uostas, kuriam skrydžių bendrovė liko skolinga apie 20 mln. litų. Tarp didesniųjų kreditorių yra ir pagrindinė "flyLAL" akcininkė investicijų bendrovė "ŽIA valda".

Nuo gegužės 27 dienos atleisti visi 274 bendrovėje "flyLAL" dirbę žmonės. Nutartis dėl bankroto bylos iškėlimo įsiteisėjo ir "flyLAL-Lithuanian Airlines" bankrutuojančios įmonės statusą įgijo balandžio 23 dieną.

Pritrūkusi apyvartinių lėšų bei akcininkams sustabdžius finansavimą, "flyLAL-Lithuanian Airlines" skrydžius nutraukė šių metų sausio 17-ąją.


Šiame straipsnyje: flyLAL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių