Pribloškiantys degalų viražai

Degalų kainos kyla beprotišku greičiu. Pirmas drastiškų kainų žingsnį žengė „Statoil“ tinklas, o trečiadienį jo pavyzdžiu pasekė ir kiti degalinių valdytojai.

Degalinių tinklas „Statoil“ per vieną dieną, antradienį, populiariausią 95 markės benziną pabrangino 18, o dyzeliną – 11 centų.

Kiti prekybininkai nuo tokių milžiniškų kainų šuolių susilaikė. Tačiau ilgai laukti nereikėjo. Trečiadienį „Lukoil“ ir „Orlen“ populiariausio benzino kainą pakėlė iki 3,19 lito už litrą.

Didžiausią degalinių tinklą Lietuvoje valdanti bendrovė „Lukoil Baltija“ trečiadienį, palyginti su antradieniu, 95 markės benziną pabrangino apie 12 centų, o „Mažeikių naftos“ kontroliuojamas „Orlen“ tinklas – 14 centų. Dyzelinas abiejuose tinkluose trečiadienį kainavo 3,27 lito už litrą – 12 centų daugiau nei antradienį.

Beje, dar keliais centais pabranginti degalus vakar nusprendė ir „Statoil“. Benzinas per dieną pabrango 3 centais, iki 3,28 lito, o dyzelinas – 5 centais, iki 3,34 lito už litrą.

Negana to, bendrovės „Lukoil Baltija“ Baltijos regiono mažmeninės prekybos direktorius Romas Turlinskas įspėjo, kad degalai dar brangs.

„Degalus pabranginsime dar kokiais 3 centais. Neturime išeities, nes pakilo „Mažeikių naftos“ kainos. Kai jie mums brangiau parduoda, tai ir mes esame priversti kelti kainas. Per tris pastarąsias metų dienas jie kainą kilstelėjo apie 23 centus. Mes dar atsiliekame. Vien antradienį „Mažeikių nafta“ benziną pabrangino 14 centų, o mes – tik apie 10–11 centų. Trečiadienį jie kainą kilstelėjo dar 7 centais, mes irgi branginsim, nes kiekvieną dieną iš jų perkame", – savo pozicijas gynė „Lukoil“ atstovas.

Plačiau apie tai skaitykite rytojaus dienraštyje



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių