Prezidentūroje – pasitarimas dėl galimo PVM didinimo (papildyta)

Ketvirtadienio rytą Prezidentūroje surengtas valdančiosios koalicijos lyderių pasitarimas su prezidente Dalia Grybauskaite dėl kitų metų biudžeto projekto.

Apie šį susitikimą viešai nepranešta.

Pasak Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno Jurgio Razmos, prezidentė kvietė koalicijos partnerius ieškoti sutarimo dėl kitų metų biudžeto projekto.

Po susitikimo Prezidentūroje TS-LKD frakcijos nariai Seime buvo informuoti, jog „pasiektas konsensusas“ dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) didinimo.
Tačiau pasitarime dalyvavę liberalai BNS tvirtino, kad sutarimo dėl kitų metų biudžeto, juoba PVM didinimo nėra. Liberalų ir centro sąjunga uždraudė savo ministrams dalyvauti svarstant kitų metų biudžeto projektą, kol dėl jo nesutarta koalicijoje.

Prezidentūra rytą vykusio susitikimo nekomentuoja.

Kitų metų biudžeto projektas po pirmo svarstymo Seime šiuo metu yra grąžintas Vyriausybei. Finansų ministerija sumažino bendrojo vidaus produkto augimo prognozes, todėl ieškoma būdų, iš kokių šaltinių padengti suplanuotas išlaidas.

Finansų ministrės Ingridos Šimonytės teigimu, PVM didinimas būtų vienas iš greitai įgyvendinamų sprendimų. Svarstoma galimybė PVM didinti 2-3 procentiniais punktais - iki 23-24 procentų.

Tam nepritaria valdančiajai koalicijai priklausantis Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga.


Šiame straipsnyje: PVMmokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

jei

jei portretas
didinat pvm tai didinkit algas pencijas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P

P portretas
Padidinus PVM Lietuvos ekonomika bus galutinai sužlugdyta nes taps visai nekonkurencinga.

nakui

nakui portretas
nakui ir dekui
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių