Prezidentės prašoma vetuoti Visuomenės informavimo įstatymo pataisas

Kabelinių ir skaitmeninių televizijų operatoriai Lietuvos prezidentės prašo vetuoti Visuomenės informavimo įstatymo pataisas.

Lietuvos kabelinių televizijų, Lietuvos skaitmeninių televizijų ir Lietuvos telekomunikacijos operatorių asociacijos antradienį spaudoje išplatino atvirą laišką prezidentei Daliai Grybauskaitei.

"Ši pataisa atveria galimybę jas inicijavusioms bendrovėms, pirmiausia TV3 bei LNK televizijoms, nepaisant licencijos įsipareigojimų, už jų programų retransliavimą apmokestinti papildomais mokesčiais daugiau nei 450 tūkst. namų ūkių, kurių didžioji dalis - socialiai jautrūs regionuose gyvenantys kabelinių ir regioninių televizijų žiūrovai", - rašoma atvirame laiške.

Asociacijos prezidentės prašo nepasirašyti Seimo priimto Visuomenės informavimo įstatymo pataisų ir grąžinti jį tobulinti bei "platesnei viešai diskusijai ir ekspertų analizei".

Visuomenės informavimo įstatymų pataisas, kuriomis nuo kitų metų liepos retransliuotojams išnyksta prievolė retransliuoti visas nacionalinio masto televizijos programas, Seimas priėmė rugsėjo 30 dieną.

Įstatymo pataisos numato, jog televizijų programų operatoriai bus įpareigoti nemokamai transliuoti tik visuomeninio transliuotojo programas - LTV ir LTV2, tuo tarpu dėl kitų programų spręstų Radijo ir televizijos komisija.

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Valentinas Stundys BNS anksčiau tvirtino, kad nuogąstavimai dėl neva brangsiančių retransliuotojų paslaugų yra perdėti ir situacija būtent dabar yra iškreipta - retransliuotojas gauna signalą nemokamai, o pavyzdžiui, kabelinės televizijos vartotojas moka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių