Prezidentė turizmą siūlo skatinti naudojant meną

Prezidentė Dalia Grybauskaitė siūlo skatinti turizmą panaudojant garsiausių lietuvių menininkų ekspozicijas.

„Lietuva turtinga pasaulinio garso menininkais. Pasiūlydami pasauliui savotišką „Meno piligrimų kelią", į kurį būtų įtrauktos garsiausių lietuvių menininkų: Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Vytauto Kasiulio, Kazimiero Žuromskio, Kazio Varnelio ir Antano Mončio ekspozicijos, galėtume tapti dar patrauklesne turizmui šalimi. Tuo turėtų pasirūpinti turizmo plėtrą skatinančios Kultūros ir Ūkio ministerijos“, - teigia Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Penktadienį šalies vadovė lankysis tarptautinėje dailės parodoje „Vytauto Kasiulio rojaus sodai“.

Valstybės vadovės teigimu, turime unikalią galimybę susipažinti su ne visiems Lietuvoje dar pažįstamo, tačiau labai talentingo išeivijos dailininko Vytauto Kasiulio darbais.

Tai, kad dailininko našlė, muziejai ir kolekcininkai paskolino parodai V. Kasiulio meno kūrinių kolekciją, pasak Prezidentės D. Grybauskaitės, yra didžiulė dovana visiems, neabejingiems šio garsaus Paryžiaus tapytojo kūrybai.

Prezidentė sakė tikinti, kad artimiausiu metu dailininko Vytauto Kasiulio našlės Bronės Kasiulienės geros valios ir pasiaukojimo dėka į Lietuvą grįš menininko darbai ir archyvai.


Šiame straipsnyje: turizmo skatinimasgrybauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių