Prezidentė siūlo nespekuliuoti datomis dėl euro įvedimo

Prezidentė Dalia Grybauskaitė neprognozuoja, kada Lietuva galėtų įsivesti eurą, tvirtindama, kad „dabar niekam nederėtų spekuliuoti dėl datų“.

Ketvirtadienį žurnalistai klausė Prezidentės apie pastarosiomis dienomis pasigirdusias skirtingas aukštų valstybės pareigūnų prognozes, kada Lietuva galėtų tapti euro zonos nare. Premjeras Andrius Kubilius ir finansų ministrė Ingrida Šimonytė kartoja, kad Lietuva sieks jau artimiausiais metais atitikti bendro Europos Sąjungos valiutos įsivedimo kriterijus bei 2014 metais tapti euro zonos nare. Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas abejoja šia data ir kalba apie ne ankstesnį kaip 2016 metų laikotarpį. Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas užsiminė manąs, kad euras Lietuvoje įmanomas ne anksčiau kaip 2017-2018 metais.

„Niekam nereikia turėti datų“, - pastebėjo D.Grybauskaitė, komentuodama šiuos nuomonių skirtumus. „Lietuvai reikia pirmiausia išvengti finansinio populizmo ir išlaikyti finansinį tvarumą. Todėl datomis išvis niekam nereikėtų spekuliuoti“, - sakė ji.

„Kai Lietuva pribręs, tada ir įsivesim. Euras bus tada, kai Lietuvai bus naudingiausia“, - pridūrė valstybės vadovė.


Šiame straipsnyje: euraseuro įvedimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reda

Reda portretas
Euro ivedimas butu didziule nesamone,Anglija yra taip pat europos sajungos salis,taciau buvusi ministre pirmininke M.Techer prognozavo europos sajungos griuti.As tikiu ,kad taip bus ,eilini karta salys isivedusios eura ,tures daug bedu.Lietuva - ubagu salis,jai euro tikrai nereike,nes bus dideliu nenumatytu pasekmiu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių