Prezidentė pritaria prabangos mokesčiams

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, jog nepalaikys iniciatyvų biudžeto problemas spręsti esamų ar būsimų pensininkų sąskaita. Tuo metu vadinamuosius prabangos mokesčius šalies vadovė įvertino palankiai.

„Labai norėčiau aiškiai dabar pasakyti, kad nepalaikysiu biudžetinių problemų sprendimo, jeigu tai bus daroma esamų ar būsimų pensininkų sąskaita“, – trečiadienį Birštone žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentė teigė, jog palaikys mokesčius brangiam nekilnojamam turtui.

„Norėčiau paminėti, kad tokie prabangos mokesčiai, kaip brangiam nekilnojamam turtui, turėjo būti seniai įvesti, nes jie vykdo prevencinę funkciją prieš spekuliaciją ir prieš burbulų susidarymą, kokį mes pergyvenome prieš kelis metus. Taigi, tokie mokesčiai yra sveikintini ir aš juos palaikysiu“, – kalbėjo šalies vadovė.

Ji taip pat pridūrė, kad galia yra protingas kriterijus apmokestinant automobilius.

„Įvairūs būdai galimi. Jeigu kalbame tiktai apie brangias (transporto) priemones, tai, aišku, dažniausiai brangios ir būna labai galingos. Įvairios šalys įvairų kriterijų pasirenka. Mes kol kas kalbame apie prabangos mokesčius, o ne apskritai transporto priemonių apmokestinimą. Tuomet galia yra pakankamai racionalus pagrindas“, – sakė D.Grybauskaitė.


Šiame straipsnyje: Dalia Grybauskaitėmokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

dd

dd portretas
eilini karta pjauna gryba,piaro didmeistre

1-am

1-am portretas
tai gal koks bagočius esi? Kas nepatinka? Ir gerai, tegu moka, nes nė vienas mūsiškas milijonierius sąžiningai nedirbo, turtus susikrovė tik aferomis.

XXL

XXL portretas
Viskas OK.Tik palukanas reiketu apmokestinti diferenciuotai.Nes dabar pensininkas is keliu tukstanteliu laukia tu 200,-lt palukanu, o nuo ju atskaicius 30,-lt.Tai nuo tokios sumos yra labai daug. Todel ir manau,kad defirenciuotas atskaitymas nuo palukanu, butu daug protingesnis.Kuo didesnes palukanos, tuo didesnis procentas.Ir pradet , kad ir nuo tu paciu 200,-lt, bet nuo tokios sumos gal uztektu ir 1%, o jau nuo daugiau, PVZ 1000,-lt - 10% ir t.t. ir pan.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių