Prezidentė mato resursų taupyti

Vyriausybei kitąmet planuojant beveik 10 proc. valdžios fiskalinį deficitą, prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia matanti galimybių daugiau taupyti. Ji mano, kad šaliai reikalingos struktūrinės reformos yra vilkinamos.

„Papildomi rezervai buvo numatyti ir nustatyti dar anksčiau - tai yra biurokratinio aparato, Saulėlydžio funkcija. Ir šitą mes matėme, ir girdėjome beveik metus. Rezultato - beveik jokio. Besidubliuojančios funkcijos - taip pat jų yra pakankamai. Taigi, valstybės aparato optimizacija, struktūrinės reformos kaip tik dabar laikas jas pradėti", - antradienį spaudos konferencijoje pareiškė D.Grybauskaitė.

Anot šalies vadovės, su mažesniu pinigų kiekiu galima turėti efektyvesnį rezultatą, jeigu tokios struktūrinės reformos būtų vykdomos.

„Apie jas tik kalbama. Mėginama išgyventi sunkmetį, o po to planuojama, kad galbūt pradėsime apie tai galvoti. Iš tiesų, laikas tai daryti dabar. Resursų, rezervų aš matau. Reikia tiesiog kūrybingiau žiūrėti, drąsiau - prisiimant politinę atsakomybę ir nemėginant vėl daryti aritmetinių veiksmų", - teigė D.Grybauskaitė.

Jos nuomone, turėti beveik dešimtadalio bendrojo vidaus produkto (BVP) biudžeto deficitą Lietuvai yra pavojinga.

„Valstybei, kuri neturi savo resursų, neturi pinigų spausdinimo mašinos, kuri priklauso nuo tarptautinių rinkų ir eksporto. Tokiai valstybei toks deficitas jau yra labai rizikingas. Todėl ir atkreipiau Vyriausybės dėmesį, kad būtina ieškoti papildomų rezervų. Turime labai daug sričių kaip socialinė sritis, sveikatos apsaugos sritis, kur nevykdomos reformos kardinalios iki šiol, tos sritys labai brangiai kainuoja", - sakė D.Grybauskaitė.


Šiame straipsnyje: grybauskaitėtaupymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių