Prezidentė: Lietuvos ir Turkijos verslui atsiveria naujos galimybės

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, ketvirtadienį su Turkijos vadovu Abdullah Gul (Abdula Giulu) atidariusi Lietuvos ir Turkijos verslo forumą, pareiškė, jog atsiveria naujas Lietuvos ir Turkijos bendradarbiavimo etapas, suteikiantis naujų galimybių šalių verslininkams.

„Mūsų šalys užima gerą strateginę padėtį šiaurinėje ir pietinėje Europos žemyno dalyse. Tai suteikia Lietuvai ir Turkijai natūralią galimybę stiprinti bendradarbiavimą transporto, logistikos ir tranzito sektoriuose. „Vikingo“ projektas yra puikus pavyzdys, kaip galime sujungti Baltijos jūros ir Juodosios bei Kaspijos jūrų regionus ir sukurti daugiau galimybių augimui“, - Prezidentūros pranešime cituojama D. Grybauskaitė.

Pasak jos, stiprinant šalių bendradarbiavimą, bus pasirašyti 3 susitarimai: memorandumas dėl geležinkelio projekto „Vikingas“, verslo asociacijų ir nacionalinių transliuotojų susitarimai.

Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį susitikime su A. Gul bei jo vadovaujama delegacija aptarė dvišalius ekonominius santykius ir tolesnį bendradarbiavimą, taip pat kalbėta apie Turkijos derybas dėl narystės Europos Sąjungoje (ES), pranešė Ministro pirmininko spaudos tarnyba.

Pasak premjero, tikimasi, jog ekonominį bendradarbiavimą dar labiau paskatins pernai paskirtas Turkijos komercijos atašė Baltijos šalims. Pasak A. Butkevičiaus, Lietuva ir Turkija turėtų daugiau bendradarbiauti ne tik prekybos, bet ir žemės ūkio srityje, keistis gerąja praktika ir patirtimi plėtojant kaimo turizmą, užsiimant žemdirbių tęstiniu profesiniu mokymu ir konsultavimu, specialistų kvalifikacijos tobulinimu.

Tikimasi, jog glaudesnis Lietuvos ir Turkijos verslo asociacijų bendradarbiavimas padės verslininkams įsitvirtinti šalių rinkose, dalytis patirtimi ir plėtoti bendrus projektus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių