Prezidentė: Lietuvos banko užduotis – išvalyti finansų sistemą

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pareiškė, jog viena iš Lietuvos banko užduočių yra išvalyti Lietuvos finansų sistemą nuo finansinių „machinatorių ir sukčių“.

Tai ji pareiškė, paprašyta pakomentuoti Lietuvos banko veiksmus dėl žlugusio Ūkio banko.

„Viena iš mūsų Lietuvos banko užduočių yra išvalyti Lietuvos finansų sistemą nuo finansinių machinatorių ir sukčių, tai bankas ir daro. Dėl pasirinkimo konkrečių asmenų - tai yra Lietuvos banko valdybos sprendimas, ir tik valdyba gali vertinti, ką jie pasirenka“, -  ketvirtadienį žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

D.Grybauskaitė nesiėmė vertinti galimo Ūkio laikinojo administratoriaus Adomo Audicko viešųjų ir privačių interesų supainiojimo.

„Kai bus patvirtinta, kad tai įvyko, bus vienas sprendimas, o spėlionėmis aš neužsiimu“, - teigė šalies vadovė.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį nutarė aiškintis, ar yra pagrindas pradėti tyrimą dėl galimo A.Audicko viešųjų ir privačių interesų pažeidimo. Svarstoma, ar A.Audickas supainioja viešuosius ir privačius interesus, kai sprendžiant Ūkio banko problemas jis pasamdė advokatų kontorą „Raidla, Lejins & Norcous“, kurioje jis trumpai dirbo konsultantu po to, kai baigė viceministro darbą Ūkio ministerijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
svarbiausia išvalyti bankų sistemą, kad daugiau tokių romanovų neatsirastų bankinėje sistemoje. Užtenka, kad jau turėjome įvairių sekundžių.

greičiau

greičiau portretas
Greičiau ne išvalyti, o svetimus aferistus pakeisti savais

Prosenelis

Prosenelis portretas
irdar daugiau priveisti ubagu nes jums visiems atrodo kad puse lietuvos ubagu mazoka reikia palikti tik viena trecdali elito tada jau busite pasieke savo tiksla ponai su baltom pirstiniem.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių