Prezidentė: krizė išryškino ES identiteto problemą

Skolų krizė Europos Sąjungoje (ES) išryškino identiteto problemą, ir valstybės turi apsispręsti, ar nori glaudesnės integracijos, ketvirtadienį pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak jos, Lietuvai naudingesnis būtų giliau integruotos Europos modelis.

„Čia didele dalimi ir identiteto problema - kokios Europos norime, ar labiau integruotos, artimesnės, su bendra valiuta, ar tik klubo, kur draugiškai susitinkame, išgeriame kavos ir išsiskirstome“, - interviu Žinių radijui sakė prezidentė.

„Bent jau Lietuvai ir tokioms atviroms ekonomikoms, kurios neturi savo didelių resursų, labai atviros rinkos, naudingesnis yra stipresnės Europos modelis, labiau integruotos Europos modelis“, - pridūrė D.Grybauskaitė.

„Kol radikaliai nepakeisime savo požiūrio į Europos integraciją, į atsakingą finansų ir fiskalinę politiką, tol judėsime nuo krizės prie krizės“, - kalbėjo prezidentė.

Didžiosios Europos valstybės pastaraisiais mėnesiais ilgai ieškojo kompromiso dėl priemonių kovoti su krize, kuri susidarė Graikijai ir kitoms Pietų Europos valstybėms sukaupus milžiniškų skolų.

Po karštų debatų euro zonos lyderiai ketvirtadienį susitarė dėl Europos finansinio stabilumo fondo didinimo, papildomos paskolos Graikijai ir įtikino bankus nurašyti pusę savo investicijų į Graikijos vyriausybės obligacijas.


Šiame straipsnyje: ekonomikakrizėES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių