Prezidentė įteikė apdovanojimus pažangiausioms žinių ekonomikos įmonėms

Trečiadienį Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo pažangiausias Lietuvos žinių ekonomikos įmones.

„Žinių ekonomikos įmonės 2009“ apdovanojimai įteikti bendrovėms „Sicor Biotech“, „Traidenis“ ir „Baltic Amadeus infrastruktūros paslaugos“.

Prezidentūroje antrą kartą buvo įteiktas ir „EKSMOS“ grupės įsteigtas sėkmingiausiai dirbančios jaunos aukštųjų technologijų įmonės apdovanojimas. Jis šiemet atiteko unikalias terahercinės spinduliuotės technologijas kuriančiai bendrovei „Teravil“.

„Teikdami apdovanojimus siekiame parodyti, kad naujos žinios ir gebėjimas jas panaudoti yra įmonių sėkmės, pažangos garantas. Ši tiesa yra ypač akivaizdi ekonominiu sunkmečiu - apdovanojimus pelniusios įmonės sėkmingai plečia veiklą net ir esant pasaulinei ekonomikos krizei“, - teigė Kęstutis Jasiūnas, Žinių ekonomikos forumo Tarybos ir Organizacinio komiteto pirmininkas.

Pažangiausia aukštųjų technologijų sektoriaus įmone už unikalių produktų kūrimą, sparčią plėtrą Europoje ir pavyzdinį mokslo ir verslo bendradarbiavimą pripažinta bendrovė „Sicor Biotech“. „Žinių ekonomikos įmonės 2009“ vardas taip pat suteiktas bendrovei „Traidenis“, kuri įvertinta už pažangių sprendimų įgyvendinimą tradicinėje pramonėje ir plėtrą Rytų bei Vidurio Europoje. Už naujų paslaugų kūrimą ir įgyvendinimą Lietuvos rinkoje pažangiausia paslaugų sektoriaus įmone pripažinta įmonė „Baltic Amadeus infrastruktūros paslaugos“.

Sėkmingiausios jaunos aukštųjų technologijų įmonės apdovanojimuose šiemet varžėsi beveik 20 įmonių, įkurtų nuo 2004 m. Sėkmingiausia pripažintai įmonei „Teravil“ atiteko „EKSMOS“ grupės įsteigtas 10 tūkst. litų piniginis prizas.

„Lietuva turi potencialo kurti ir diegti pažangias technologijas. Jaunų įmonių pasiekimai yra puikus pavyzdys kaip, net ir netu­rint didelių išteklių ar paramos, galima plėtoti perspek­tyvų aukštųjų technologijų verslą. Siekiame paskatinti verslo visuomenę nebijoti dalintis patirtimi ir būti drąsių iniciatyvų įkvėpėjais“, - teigė Edgaras Leichteris, asociacijos „Žinių ekonomikos forumo“ direktorius.

Kandidatuoti „Žinių ekonomikos įmonės 2009“ apdovanojimuose buvo pakviesta daugiau kaip 1500 įmonių. Paskutiniame atrankos etape varžėsi 14 įmonių: „Baltic Amadeus infrastruktūros paslaugos“, „CID Baltic“, „Exigen Services Lietuva“, advokatų kontora Marcinkevičius, Čaikovski ir partneriai JURIDICON, „Laboratorinių bandymų centras“, „Lifosa“, „Nematekas“, „Panevėžio energija“, „Precizika Metrology“, „Rifas“, „Sicor Biotech“, „Traidenis“, „Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla“, „Žemaitijos pienas“.

Sėkmingiausios jaunos aukštųjų technologijų įmonės apdovanojimų paskutiniame etape varžėsi šešios įmonės: „Aksonas“, „Ginva“, „Imunolita“, „Telesoftas“, „Teravil“, „Unique Solutions“.

 „Žinių ekonomikos įmonės“ apdovanojimų pagrindinis rėmėjas - Danske Bank A/S Lietuvos filialas, partneriai - „EKSMOS“ grupė, dienraštis „Verslo žinios“ ir portalas „VZ.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių