Prezidentė: į korupcinę veiklą įsitraukia verslininkai ir politikai

Grįžti į straipsnį

Juzė

Juzė portretas
Dar nesodinkit už grotų, dar nekonfiskuokit prigrobtų turtų, tai dar NE TO SULAUKSIT!

mano nuomone WTF

mano nuomone WTF portretas
Bala nematė kiek metoora ant jo išleido. Svarbiausiai kad gaidys nusikaltėlis patektų į teisiamųjų suolą. Žinau netaip jau daznai ne tik neatsėdi bet ir mentu po kelių metų gali dirbt.

As

As portretas
Na cia taip visur daug rasoma,eskaluojama,rodoma,na ir kas is to?Na vis tiek paderis negereja! O CIA REI KIA NA TIEK NEDAUG,TIEK NEDAUG - istatymo gero ir pasodinti kelis,su turto konfiskavimu! Bijos kiti net pasvajoti apie tai tada,ir pasibaigs sis nesibaigiantis niekada vajus!

666

666 portretas
pareikšt aš irgi daug ką galiu kaip ir prezidentė , tik va aš negaliu pakeist įstatymų ir panaikinti senaties terminus nusikaltimams .

Kęstas

Kęstas  portretas
Kaip sunaikinti korupcinę užsieninio verslo įtaką Lietuvos valstybės aparatui? Be jau dabar veikiančio korumpuotų valdančiųjų gaudymo būtinos dar kelios priemonės, kurios užtikrintų, kad valdžia rūpintųsi valstybės, o ne užsienio monopolijų interesais. Pirma priemonė yra paremta tuo, kad būtina visą likusį gyvenimą neleisti ne tik oficialios, bet ir slaptos, išaiškinamos tik slaptųjų tarnybų pagalba, buvusių seimūnų, Vyriausybės narių bei Prezidentų lobistinės veiklos, tai yra, bet kokio privataus verslo interesų atstovavimo valstybės institucijose. Antroji priemonė yra tame, kad reikia rinkimų bei partijų finansavimui naudoti tik mokesčiais surinktus valstybės pinigus. Trečioji ir paskutinė priemonė yra paremta tuo, kad būtina išnaikinti galimybę, jog valstybės aparatas ar korupciniai verslo pinigai būtų nukreipti valdančiųjų perrinkimui. Tam reikia visiškai sunaikinti perrinkimo galimybę. Visi Prezidentai, seimūnai, Konstitucinio teismo teisėjai bei miestų merai turi būti išrenkami tik vienam šešių metų laikotarpiui be išimčių, rinkiminėse kompanijose, kurios trunka tik du mėnesius, ne ilgiau [1]. Ar bus mažoje Lietuvos piliečių grupėje pakankamai talentų, norinčių vadovauti valstybei, jei korupcijos galimybės bus taip žymiai apribotos? Šie žmonės gauna labai gražius atlyginimus. Norinčių šešis metus gauti tokius atlyginimus visada bus. Na, o talentų mums daugiau reikia privačiame versle, kur jie generuotų mokesčius valstybės išlaikymui. Įsivaizduojate, kaip gerai dirbtų kepykla, jeigu jai vadovautų buvusi Prezidentė, įpratusi raginti kiekvieną matyti tik šviesiąją gyvenimo pusę, ir dar buvusi partorgė bei ekonomistė? Pirštelius aplaižysi, tokį pyragą bevalgydamas... Tikiu, kad turime pakankamai mažą valstybę ir pakankamai daug norinčių ją išsaugoti piliečių, kad korupcinė užsieniečių valdžia Lietuvoje taptų sunaikinta. Galite palikti siūlymus, kaip tai padaryti politikos priemonėmis, naudodami komentarų skyrių mano internetiniame puslapyje, randamame, surašius Google paieškoje žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Galerijos

Daugiau straipsnių