Prezidentė: į korupcinę veiklą įsitraukia verslininkai ir politikai

Lietuvoje į korupcinę veiklą įsijungia įtakingi politikai, verslininkai ir pareigūnai, antradienį pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė, susitikusi su naujuoju Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovu.

„Korupcija įgauna vis naujas formas, sukčiai ir aferistai tampa vis išradingesni, o jų didžiausiu taikiniu tampa brangūs ir gyvybiškai svarbūs valstybei projektai. Į korupcinę veiklą įsijungia įtakingi politikai, verslininkai ir pareigūnai, todėl kovai su korupcija būtinas sumanus vadovavimas, aiškūs prioritetai ir jokių išlygų“, - pranešime spaudai teigė prezidentė.

Po šalies vadovės ir S. Urbanavičiaus susitikimo, prezidentės patarėja D. Ulbinaitė nekonkretizavo į korupciją įsitraukiančių verslininkų ir politikų.

„Jeigu jūs klausiate konkrečių pavardžių, tai tikrai jų šiandien neaptarinėjome ir neminėjome, tačiau tokia tendencija stebima“, - teigė ji.

D. Ulbinaitė taip pat pažymėjo, kad, prezidentės nuomone, STT „turėtų akyliau stebėti savivaldybes, ypatingai viešuosius pirkimus ir Europos Sąjungos paramos skirstymą“.

„Šioje srityje iš tikrųjų sukasi dideli pinigai, kalba eina ne apie milijonus, o apie milijardus litų. Taip pat didelę riziką korupcijai turi energetiniai projektai. Jie yra gyvybiškai svarbūs mūsų valstybei, valstybės raidai, todėl prezidentė ragina ypatingą dėmesį skirti energetikos sektoriuje. Tai liečia ir šilumos ūkį, ir atliekų tvarkymą, taip pat su elektros gamyba susijusius projektus“, - teigė patarėja.

S. Urbanavičius sakė, kad STT atliekami tyrimai patvirtina, kad į korupciją įsitraukia įtakingi verslininkai, pareigūnai ir politikai.

„Netgi ir mūsų atliekami tyrimai, pradėti tyrimai tai iš dalies patvirtina“, - sakė jis.

Paprašius konkretizuoti STT vadovas atsakė: „Jūs patys žinote“.

„Viena iš veiklos sričių, galbūt papildančių kitas, t.y. baudžiamąjį persekiojimą ir korupcijos prevenciją, turėtų atsirasti ir analitinė veikla. Ją reikėtų tikrai stiprinti, manome, kad būtent per šitą veiklos kryptį mes kontroliuosime šiuos procesus“, - dėstė S. Urbanavičius.

Pasak Prezidentūros pranešimo, nuo 2010 metų buvo pradėti 126 ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto praturtėjimo.

„Laukiame pirmųjų teismų sprendimų, kurie užduos vienokį ar kitokį toną“, - kalbėdamas apie tyrimus dėl neteisėto praturtėjimo sakė S. Urbanavičius.

Pasak jo, susitikime su šalies vadove apie konkrečius tyrimus nebuvo kalbėta.

 


Šiame straipsnyje: korupcijašešėlisSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Juzė

Juzė portretas
Dar nesodinkit už grotų, dar nekonfiskuokit prigrobtų turtų, tai dar NE TO SULAUKSIT!

mano nuomone WTF

mano nuomone WTF portretas
Bala nematė kiek metoora ant jo išleido. Svarbiausiai kad gaidys nusikaltėlis patektų į teisiamųjų suolą. Žinau netaip jau daznai ne tik neatsėdi bet ir mentu po kelių metų gali dirbt.

As

As portretas
Na cia taip visur daug rasoma,eskaluojama,rodoma,na ir kas is to?Na vis tiek paderis negereja! O CIA REI KIA NA TIEK NEDAUG,TIEK NEDAUG - istatymo gero ir pasodinti kelis,su turto konfiskavimu! Bijos kiti net pasvajoti apie tai tada,ir pasibaigs sis nesibaigiantis niekada vajus!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių