Premjeras: Visagino AE elektrą gamins 2020 metais, statybos prasidės 2014-aisiais (papildyta)

Grįžti į straipsnį

ee

ee portretas
Gal jis užmiršo su visuomene pasitart? Po Fukušimos - jokių atominių, pamirškit.

Va

Va portretas
Kur gi ne.

natayistikruju

natayistikruju portretas
eilinis paistalas!

Lietuvis

Lietuvis portretas
Šaunu, kad tik greičiau

666

666 portretas
2014 metai isiteisins vagystes statybos

wwww

wwww portretas
KADA BAIGSIS TIE SVAIGIMAI?

Kęstas

Kęstas  portretas
Japonijos nelaimė ir Lietuva Protingas mokosi iš savo ir kitų klaidų. Pasirodo Japonijoje Fukushima 1 kiekvienas atominis reaktorius priklauso nuo elektros, kad būtų aušinamas, nesusprogtų ir neužterštų aplinkos. Jei tos elektros nebegauna (žemės drebėjimo pasekmės ar teroristinis antpuolis, sunaikinantys laidus), tai tas reaktorius pasidaro pavojingas žmonėms, kurie gyvena prie jo, nes išsiskirianti šiluminė energija daro jį nesuvaldomu. Kai kurie svajotojai tiki, kad visi japonų reaktoriai buvo seni, kad nepakankamai greitai išsijungė. Išsijungė jie labai greitai, dar prieš cunamį. Bet ir išjungtus reikia aušinti. Ir senus, ir naujus reaktorius. Visokius. Jei nėra elektros, tai nėra aušinimo. Išjungti reaktoriai,ir seni, ir nauji, be elektros perkaista ir daro tai, ką dabar daro tie nelemti japoniški. Kiek būdų egzistuoja Lietuvoje, kad prapultų elektra? Kas gyventų prie naujų lietuviškų reaktorių? Mano vargšė mažutė lietuvių tauta. Ji jau ir taip nyksta akyse. Trūksta jai tik pastatyti nuo elektros priklausomą branduolinį katilą pašonėje. Vokiečiai įdėmiai žiūri į japonų problemas. Vokiečiai vyriausybės lygyje ir laikraščių pirmuose puslapiuose svarsto dar ryžtingiau branduolinės energetikos reikalingumą Vokietijoje. Vokiečiams bepigu. Jie moka savimi pasirūpinti. Lietuviai gi yra raminami, kad geri dėdės ir tetos Lietuvoje įdėmiai seka, kad branduolinių atliekų debesys neateitų iš Japonijos į Lietuvą. Blogiausiu atveju kelios galingos moteriškės nupūs tuos debesis šalin. Ar tokio aptarimo mums dabar reikia? Kodėl mūsų valdžia ir spauda tyli? Tokia informacija sujaukia taip vadinamos energetinės nepriklausomybės planus. O tie planai yra svarbesni už tautos išlikimą, nes leidžia vogti ir apie rusų grėsmę rėkti. Iš brangesnio statybų projekto daugiau pavagiama. Ko daugiau reikia? Blogiausiu atveju, pastačius elektrinę, elitas pasitrauktų kur toliau į užsienį prie prisivogtų milijonų. Daug kas bėdavoja dėl rusų atominių projektų. Be reikalo. Tai, ką daro rusai, yra rusų reikalas. Rusijoje mes daugiau nieko nepakeisim. Tai dabar yra svetima mums šalis. Mes už rusų valdžią nebalsuojam. Už mūsų valdžią mums tenka balsuoti. Už mūsų valdžios veiksmus mes visi atsakome.

Ką portretas
jis vėl čia peza?

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Atkurti pensijos pinigu neranda, o statybos pinigu yra... Be to bus pati brangiausia kaina, geriau pirkti is rusijos arba baltarusijos, dvigubai pigesne, pinigu lieka...

9 komentarui

9 komentarui  portretas
Pilnai pritariu. Pencijos jiems nerupi atstatyt, jiem svarbiau naujos AE statybos, o tam $ yra nes nuo jos kazkam tik kisene stores!

Is IT

Is IT portretas
Saunu,bus proga parduot buta Visagine geresne kaina.

RODOS

RODOS portretas
KUBILO plikė greičiau žole apžels,nei atomonę pastatys.Jei kas jam liežuvį nupjautu,tai baltarusiai ir rusai savą pigiau parduotu.Na kada koncervantai pradedant žydu landzbiergu,kubilu,baigent rasa juknevičiene serga rusofobija ir loja,kaip pasiute šunys ant kaimynu,tai pigesnės svetimos el energijos ir kitų energoresursų tikėtis neimanoma,o savos AE neišvysime kol tie padarai nugaiš.

Galerijos

Daugiau straipsnių