Premjeras tikisi suvaldyti valstybės skolos augimą

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad finansuojant biudžeto deficitą Lietuvos valstybės skola augs toliau, tačiau teigia, kad ji neturėtų viršyti Mastrichto kriterijuose numatytos 60 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) ribos.

"Prognozuojame, kad valstybės skola dar augs. Tačiau vienas svarbiausių dalykų - kad ji neviršytų Mastrichto kriterijuose numatytos 60 proc. BVP ribos. Matome perspektyvų suvaldyti tokią skolą", - interviu dienraščiui "Lietuvos žinios" sakė A.Kubilius.

Anot jo, šiemet ekonomikoje jau turėtume pajusti gana pozityvių ženklų - prognozių yra labai įvairių, tačiau pastaruoju metu jos Lietuvai pamažu gerėja.

"Tolesnes ekonomikos plėtros tendencijas matysime sulaukę paskutinio praėjusių metų ketvirčio statistikos. Bus aiškiau, ar atsimušę į dugną ten kurį laiką ir gulėsime, ar staigiai kilsime", - tvirtino premjeras.

Jo teigimu, šiuo metu vienas iš pagrindinių Vyriausybės tikslų yra kova su didėjančiu nedarbu, taip pat ketinama lengvinti sąlygas verslui, toliau remti smulkiuosius verslininkus.

"Vyriausybei šiuo metu svarbiausia padėti verslui išsaugoti kuo daugiau darbo vietų ir sukurti naujų <...> Matau daug galimybių pasiekti, kad nedarbo problemoms spręsti skiriami pinigai realiai padėtų žmonėms. Geriau, kai bedarbiams padedama rasti darbą, o ne mokama pašalpa", - sakė A.Kubilius.


Šiame straipsnyje: valstybės skola

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių