Premjeras tikisi opozicijos paramos dėl palūkanų apmokestinimo

Liberalų ministrams balsavus prieš, Ministrų kabinetas penktadienį neeiliniame posėdyje nesutarė dėl indėlių palūkanų apmokestinimo. Premjeras Andrius Kubilius tikisi opozicijos paramos ir mano, kad Seimas pritars naujam mokesčiui. Vyriausybės vadovas kartoja, kad kitąmet turėti 3 proc. fiskalinį deficitą yra realu.

„Nieko mes čia ypatingo nenusprendėme, formaliai turėjome susirinkti ir padaryti išvadas dėl Seime svarstomų vadinamų “prabangos„ mokesčių arba gyventojų indėlių apmokestinimo. (...) Dėl gyventojų pajamų mokesčių pataisų, svarstomų Seime, pasitarime mes pritarėme išvadomis, kurias parengė Finansų ministerija, posėdyje tam balsų nepakako. Kaip žinote, čia yra skirtingos nuomonės įvairių frakcijų“, - penktadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Kubilius.

„Viskas yra realu, kaip ir visais ankstesniais metais“, - klausiamas, ar kitąmet realu pasiekti užsibrėžtą 3 proc. fiskalinio deficito tikslą, sakė A.Kubilius.

Liberalų sąjūdžio atstovas, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius patvirtino, kad liberalai Vyriausybėje balsavo prieš indėlių apmokestinimą.

„Abiejų liberalių partijų - tiek Liberalų sąjūdžio, tiek Liberalų ir centro sąjungos Vyriausybėje dirbantys ministrai balsavo prieš palūkanų apmokestinimo išvadų pritartimą. Todėl džiaugiamės, kad Vyriausybės lygiu sprendimas nėra priimtas“, - sakė G.Steponavičius.

Ministras dar kartą pažymėjo, kad naujų mokesčių įvedimui ar didinimui šiuo metu yra netinkamas laikas.

„Nepaisant šio nesutarimo (dėl indėlių apmokestinimo - BNS), mes, manau, koalicijoje judėsime į priekį, ir sprendimai dėl biudžeto kitą savaitę Seime bus priimti“, - sakė G.Steponavičius.

Koalicijos partneriams nepritariant dėl indėlių apmokestinimo, A.Kubilius sakė turintis vilčių sulaukti opozicijoje esančių partijų paramos, Seime balsuojant dėl gyventojų pajamų įstatymo pataisų.

„Tikimės tų partijų paramos, kurios iki šiol yra labai aiškiai deklaravę, kad tie, kas gauna didesnes pajamas, turėtų mokėti šiek tiek daugiau. Tikiu, kad opozicija, taip pat ir socialdemokratai turėtų tokį mokestį (indėlių palūkanų - BNS) paremti. Jeigu jie to nepadarys, turėsime galvoti, kad jų visos kalbos apie tokių mokesčių įgyvendinimą yra nevisiškai tikros“, - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Vyriausybė Seimo valdybos prašymu penktadienį svarstė išvadas dėl Nekilnojamojo turto mokesčio ir Gyventojų pajamų mokesčio įstatymų pataisų, kurioms Seimas antradienį pritarė po pateikimo. Jos numato brangaus būsto, indėlių palūkanų apmokestinimą.

Siūloma 15 proc. pajamų mokesčio tarifu apmokestinti didesnes nei 200 litų palūkanas, gautas per metus.

Už šiuos projektus daugiausia balsavo konservatoriai ir dalis opozicijos, liberalai bei liberalcentristai buvo prieš arba susilaikė. Balsuoti dėl kitų metų biudžeto priėmimo Seimas planuoja gruodžio 20 dieną.

Tuo tarpu ketvirtadienį valdantieji sutarė, kad kitąmet į privačius pensijų fondus bus pervedama 1,5 proc. socialinio draudimo mokesčio, o brangių automobilių apmokestinimas atidedamas iki pavasario.


Šiame straipsnyje: biudžetasmokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

.....gal

.....gal portretas
Siūlyčiau praregėti ir rasti geresnių taupymo varijantų.

zzz

zzz portretas
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tyliai ramiai isvijo i emigracija tuos ,kurie mazai turejo ir nebesudure galo su galu ,o dabar griebesi tu ,kurie savo entuziazmo ir veiklum,o deka siek tiek dar turi . gali ir jie jau ruosti lagaminus i emigracija . Kodel nesumazina seime sedinciu skaiciu ,kadangi salis jau nebeturi kokio milijono gyventoju ir pagal konstitucija to 140 seimunu ,ar kiek ten ju yra, per daug?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių