Premjeras: tarp svarbiausių Vyriausybės darbų - padidinta MMA

Tarp svarbiausių Vyriausybės pirmojo šimtadienio darbų premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius nurodo minimalios mėnesio algos (MMA) padidinimą, mažesnį elektros kainos augimą, saulės elektrinių plėtros stabdymą.

"Minimali mėnesinė alga padidinta iki tūkstančio litų, sumažinom elektros energijos gamybą Elektrėnuose iki 0,9 teravatvalandžių - tai galėtų sutaupyti per metus nuo 120 iki 140 mln. litų. Manau šį klausimą buvo galima ir anksčiau spręst. Dabar mažiau perkam gamtinių dujų iš Rusijos įmonės „Gazprom“, dėl to sumažėjo elektros energijos kaina pusantro cento. Taip pat užkirtome kelią saulės modulių steigimui, tai būtų kainavę Lietuvai didžiulius pinigus - apie 500 mln. litų, ir elektros kaina būtų padidėjusi iki penkių centų", - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė premjeras.

Centro-kairės valdančioji dauguma nuo šių metų pradžios MMA padidino nuo 850 iki 1000 litų. Seimas priėmė Energetikos ministerijos inicijuotas pataisas, kuriomis siekiama pristabdyti saulės elektrinių plėtrą, siekiant išvengti elektros kainų didėjimo.

Ketvirtadienį Vyriausybės nuveiktus darbus per šimtą dienų premjeras pristatys Seimui.

šešioliktoji centro-kairės Vyriausybė, sudaryta socialdemokratų, Darbo partijos, „Tvarkos ir teisingumo“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, Seime prisiekė praėjusių metų gruodžio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RM

RM portretas
Populistai sumauti, dar daugiau žmonių padarė ubagais.

wwww

wwww portretas
Butkevičiui ateina liūdnos dienos.Nuoširdus žmogus - dar nereiškia, kad geras Premjeras.Kubilius buvo nemėgstamas, bet jis dirbo darbą.

Sūduvis

Sūduvis portretas
Bet kodėl ponas BUTKEVIČIAU nepasakote, kad paskyrėm priemokas prie atlyginimų dar tik pradėjusiems dirbti ar dar nedirbusiems valdžiažmogiams, sužlugdėm ūkio banką, nesiderėjote kaip buvot žadėję dėl kuro akcizo, elektros kainą padidinot vos1,9 cnt mažiau nei buvo planuota nors garsiai triūbijot kad kainai kilti nėra pagrindo KODĖL???? Kodėl bijote pasiklausti gyventojų dėl pūvančio euro įvedimo, ar dar jie nori jo nors sakėte kad svarbi gyventojų nuomonė. Kažkaip nutilote apie pavogtų pensijų, kaip yra žinomas vagis, gražinimą? ir dar daug KODĖL????
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių