Premjeras Švedijoje medžios investicijas

Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus vadovaujama delegacija birželio 9 dieną darbo vizito vyksta į Švediją, Stokholmą.

Vizito metu Ministras Pirmininkas A. Kubilius susitiks ir su Švedijos Premjeru Fredriku Reinfeldtu.

"Šis vizitas į Švediją turėtų paskatinti intensyvesnius  dvišalius ekonominius santykius, investuotojams bus pristatyti pasiekimai vystant žinių ekonomiką, numatoma aptarti naujas verslo plėtros galimybes", - teigiama Vyriausybės išplatintame pranešime.

Delegacijos nariai planuoja susitikti su svarbiausiomis Švedijos kompanijomis bei privačiais investiciniais fondais. Susitikimuose taip pat dalyvaus pagrindiniai Švedijos investuotojai, kurie dirba Lietuvoje ir gali pasidalinti savo patirtimi.

Vizito į Švediją metu yra numatyti Premjero susitikimai su Švedijos fondo „East Capital“, „Swedbank“, investicinės bendrovės „Kinnevik“ ir kitų kompanijų atstovais. Į Švediją kartu su Ministru Pirmininku vyksta ir ūkio ministras Dainius Kreivys. 

Vizito į Švediją metu bus pristatomos Lietuvos Vyriausybės vykdomos ekonominės ir finansinės priemonės, kuriomis pavyko susigrąžinti tarptautinės bendruomenės pasitikėjimą ir toliau vystyti šalies ekonominį konkurencingumą.

Švedija – viena pagrindinių ekonominių Lietuvos partnerių – užima pirmąją vietą užsienio investuotojų sąraše ir yra viena svarbiausių prekybos partnerių.


Šiame straipsnyje: kubiliusŠvedija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių