Premjeras: renovaciją stabdo ir opozicijos kritika

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad prie sėkmingai vykdyti daugiabučių renovacijos programą trukdo ne tik žmonių nenoras renovuoti namus, nenoriai paskolas dalinantys bankai, bet ir nuolat kritikos strėles laidanti opozicija.

“Nenumatėme, kad ši programa susilauks tiek daug opozicijos ne visada pagrįstos kritikos, kuri tikrai neragina žmonių prie programos prisidėti. Kritika dėl kritikos, tik dėl šiandieninės polikos nieko gero neduoda“, - piktinosi A.Kubilius.

Vyriausybės valandoje Seime Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas pritardamas premjerui tikino, kad ir žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija, kad renovacijos renovacijos reklamai skirti 35 mln. litų iš ES fondų – neatitinka tikrovės.

Esą minimus 35 mln. litų renovacijos programai viešinti įpareigoja pati ES. Be to, ši suma yra skirta penkeriems metams.

„Tiesiogiai reklamai iš jų tik 9 mln. litų per dvejus metus teks“, - aiškino G.Kazlauskas.

Premjeras A.Kubilius pridūrė, kad pinigus reklamai skirti taip pat verčia opozicija – esą būtina kažkaip žmonėms atsverti „neigiamą kritikos poveikį programai“.

„Tam, kad atsvertume jūsų kritikos neigiamą poveikį programai, turime išaiškinti žmonėms, kodėl reikia taupyti energiją, kodėl reikia renovuoti namus ir kokią naudą jie iš to turės“, - sakė A.Kubilius.

Premjero teigimu, šiuo metu į renovacijos programą yra įtraukti 149 objektai.


Šiame straipsnyje: renovacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių