Premjeras prieš „Star1“ padarytų nuostolių dengimą valstybės lėšomis

Premjeras Andrius Kubilis pasisakė prieš pasigirdusius pasiūlymus iš skylėto valstybės biudžeto dengti bankrutuojančios aviakompanijos "Star1" nuostolius.

Interviu Lietuvos radijui antradienį A.Kubilius pareiškė skeptiškai vertinąs iniciatyvas svarstyti galimybę iš iždo padengti "Star1" klientų nuostolius, patirtus dėl šios bendrovės bankroto. "Aš abejoju dėl galimybių iš valstybės biudžeto dengti tuos nuostolius, nes biudžete nėra numatytos papildomos lėšos", - pareiškė premjeras.

"Tikrai nemanau, kad būtų perspektyvu vienos ar kitos privačios bendrovės problemas perkelti ant visų mokesčių mokėtojų pečių", - pridūrė jis.

Vyriausybės vadovas taip atsiliepė apie susisiekimo ministro, Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio pasiūlymą svarstyti, ar nebūtų galima iš biudžeto padengti "Star1" klientų nuostolių, tikintis vėliau teismuose šią sumą susigrąžinti į valstybės kišenę.

Premjeras A.Kubilius taip pat tvirtino atsargiai vertinąs galimybę "Star1" savininkams susirasti investuotoją, kuris padėtų šiai bendrovei išlipti iš bankroto duobės.

Be to, ministras pirmininkas paragino "atsakingas valstybės institucijas", pirmiausia Susisiekimo ministeriją ir Civilinės aviacijos administraciją, imtis "visų priemonių, kad ateityje nepasikartotų tokios liūdnos istorijos", kokia atsitiko su "Star1".

Preliminariai skaičiuojama, kad bendrovės "Star1 Airlines" ir "Star Holidays" patyrė apie 16 milijonų litų nuostolių. Iš jų maždaug 5 mln. litų bendrovės liko skolingos bilietus į neįvykusius skrydžius įsigijusiems keleiviams bei kelialapius nusipirkusiems poilsiautojams. Spėjama, kad tik pusė šių nuostolių bus padengta iš draudimo ir įvairių kitų rezervų

Praėjusį penktadienį E.Masiulis panaikino "Star1" veiklos licenciją, kadangi bendrovė nebegali vykdyti veiklos dėl Dubline sulaikyto vienintelio jos orlaivio.


Šiame straipsnyje: Andrius KubiliusStar1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių